• Na Orave...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Na Orave....

            Piataci, šiestaci, pár siedmakov, ôsmakov a deviatačka sa dňa 18. mája zúčastnili literárnej exkurzie na Oravu. Navštívili Oravský hrad, kde mali možnosť vidieť expozície, ktoré bežne nie sú dostupné. Následne sa presunuli po stopách P. O. Hviezdoslava do Dolného Kubína, kde mali možnosť sa dozvedieť viac o jeho živote. Ako bonus navštívili Čaplovičovu knižnicu, ktorá je vo svete známejšia ako na Slovensku.

          • Z tretiackeho života....

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Z tretiackeho života.....

            Tretiaci na cestách...
            Jesseniova lekárska fakulta v Martine a prvá pomoc - na vlastné ruky si vyskúšali masáž srdca či laparoskopickú operáciu. Deti si skúsili napríklad aj to, či je jednoduché prenášať pacienta na záchranárskej doske.
            Alebo - zážitkové učenie alebo keď ťa učia samotní autori výstavy Hrady Turca Milan Georgievski a Marek Both: Dozvedeli sme sa veci, ktoré sme v učebniciach nenašli, odprezentovali sme vlastné projekty o Blatnickom hrade, mohli sme sa pýtať, vidieť makety hradov, preukázali sme množstvo vedomostí. Pochvala od odborníkov - historika a archeológa - nás veľmi potešila. EduKey sme veru hanbu nespravili a triedna odchádzala hrdá na svojich žiakov.
            Zuzkini tretiaci sa zúčastnili Dňa otvorených garáží. Zoznámili sa s prácou hasičov, osviežili si základy prvej pomoci či odpovedali na otázky TV Turiec. A už vedia, kto je patrónom hasičov... 👨‍🚒👩‍🚒🧑‍🚒
            Archeologická expedícia v Liptovskom múzeu v Ružomberku. Dozvedeli sa o práci archeológov, o spôsobe života ľudí v minulosti. Krájali jablko kosteným nožom, vyrábali šperky i tkali. Potom si pozreli zaujímavé exponáty, napr. zubárske kreslo na nožný pohon, papier zo sloních exkrementov, Likavský poklad a veeeľa iných zaujímavostí.

          • Modrý gombík

          • Dňa 17. 5. 2023 sa v našej škole uskutoční verejná zbierka organizovaná prostredníctvom Unicef s názvom MODRÝ GOMBÍK.  
            Zbierka  Modrý gombík je určená deťom, žijúcich v krajinách, ktoré pustošia vojny či prírodné katastrofy a čelia obrovskému emocionálnemu stresu, ktorý môže spôsobiť celoživotné následky na duševnom zdraví.  
            Tento rok budú vyzbierané peniaze venované i deťom na Slovensku. 

          • Výsledky Testovania 9

          • Máme veľkú radosť!

            Naši deviataci, spolu s pani učiteľkou Zuzkou Vavákovou a pánom učiteľom Lukášom Hudáčekom, dosiahli vynikajúce výsledky v Testovaní 9.
            V matematike dosiahli výsledky o 24,9% lepšie ako celoslovenský priemer; slovenčine je to o 13,5% lepší výsledok.

            Blahoželáme!

          • Deň narcisov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov.

            Ďakujeme všetkým darcom i našim dobrovoľníkom i pani učiteľke Oľge Kiššovej za podporu a organizáciu. Deň narcisov 2023.

          • Deň Zeme 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme 2023.

            Každoročne, od roku 1970 si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. V súčasnosti Deň Zeme predstavuje najväčšie environmentálne hnutie na svete. Témou 53. ročníka Dňa Zeme je Investujte do našej planéty (Invest in Our Planet). Cieľom dňa je pripomenutie si našej závislosti od zdrojov, ktoré nám naša Zem poskytuje, a preto je potrebné ich chrániť a venovať im náležitú pozornosť. Ako jednotlivci máme moc vyjadriť svoj hlas prostredníctvom našich rozhodnutí a našich činov. Aj malé zmeny sa rátajú a často majú dominový efekt na naše ekosystémy a zmenu myslenia nášho okolia.
            Deň Zeme sme si tradične zorganizovali na našej škole aj my. Žiaci prvého stupňa sa mohli zapojiť do módnej prehliadky modelov vyrobených z recyklovateľných materiálov a veru boli parádne! Druhostupniari sa v tvorivých dielňach pod vedením našich učiteľov oboznámili s účinkami liečivých byliniek, ktoré nám naša príroda poskytuje, pripravili výborné nátierky z biozeleniny, vyrobili pozdravy z použitého papiera či zrecyklovali tričkovinu tkaním podložiek. V dielni vyrobili hmyzí hotel, v 3D modeli aj vo forme plagátu spracovali a priblížili nám výsledky merania čistoty ovzdušia v okolí našej školy, do ktorého sme sa zapojili. To, že o našu planétu sa treba starať, si pripomenuli aj tvorivými aktivitami v školskej knižnici. Tretiaci sa pri príležitosti Dňa Zeme rozhodli vyčistiť okolie krásneho jazierka v Košútoch. Odpad samozrejme vytriedili tak,ako sa to v škole naučili🤩.
            V školskom klube triedili odpad, sadili bylinky, upratovali okolie a vyrábali spoločný banner k Dňu Zeme.
            Naša planéta je náš jediný domov, ktorý máme a je potrebné, aby sme sa do jej obnovy a ochrany zapojili všetci. Pomôcť môžeme všetci aj mimo tohto dňa. Ak každý začne hoci aj malou troškou, určite je to lepšie, ako nerobiť nič.

            pani učiteľka Vierka M

          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 20. 4. 2023 sa uskutoční jedinečná verejno-prospešná zbierka Deň narcisov, ktorú zastrešuje Liga proti rakovine. Ten, kto si v tento deň  pripne na svoj odev žltý narcis, týmto gestom vyjadrí podporu tým, ktorí bojujú s rakovinou. Finančné prostriedky sa využívajú na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich blízkym na celom Slovensku.

            Vážime si, že tento rok sa do zbierky aktívne zapoja i žiaci našej školy.
            Vo štvrtok počas 1. a 2. vyučovacej hodiny navštívia s pokladničkou dobrovoľníci (zložení zo žiakov našej školy) jednotlivé triedy.
            Už vopred všetkým ochotným darcom ĎAKUJEME.

          • Sme iní aj vďaka vám

          • Vážení rodičia,

            aj tento rok sa na Vás obraciame s prosbou o darovanie 2 % z vašich daní pre naše OZ EDUKÁČI (IČO 52878376).

            Vďaka vašim príspevkom sme spoločne vybudovali dve moderné interiérové učebne. Deti v nich našli chýbajúci komunitný priestor, oddychovú zónu i príjemné miesto na stretnutie s knihami. Veríme, že tento rok vďaka vašej pomoci (aj s finančným prispením školy) deti budú môcť využívať dokončené ihrisko a exteriérovú učebňu.

            Ako postupovať, ak ste zamestnanec

            Požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania najneskôr do 15. 2. 2022. Zamestnávateľ vám vystaví Potvrdenie o zaplatení dane (do 15. 4. 2023). Vyplňte formulár FORMULAR_Vyhlasenie_2022 a doručte ho na daňový úrad – posledný možný termín je 2. 5. 2023, alebo ho môžete priniesť priamo do školy, najneskôr však do 27. 4. 2023.

            Názov: OZ EDUKÁČI
            Sídlo: Východná 11441/18B, 036 01 Martin
            Právna forma: Občianske združenie
            IČO: 52878376
            Rada rodičov OZ EDUKÁČI
            Viac informácií o OZ EDUKÁČI nájdete na https://edukey.edupage.org/a/rada-rodicov-oz-edukaci

            Vopred ďakujeme!

            Rada rodičov OZ EDUKÁČI

             

          • Pytagoriáda

          • Tohtoročné okresné kolo Pytagoriády bolo pre našu školu úspešné.

            V kategórii P3 boli úspešnými riešiteľmi Maxík a Jurko.

            V kategórii P6 sa skvele umiestnila Hediye (7. miesto), a čaká na pozvánku do ďalšieho kola.

            Piatak Maťko si vypočítal fantastické druhé miesto. Blahoželáme aj ďalšiemu piatackému úspešnému riešiteľovi, Marekovi .

            Ďakujeme za super reprezentáciu a pani učiteľkám Evke, Vierke a Zuzke a pánovi učiteľovi Lukášovi za prípravu.

             

          • Všetkým...

          • ...prajeme príjemné prežitie veľkonočných sviatkov.

            kolektív Súkromnej základnej školy

          • Noc s Andersenom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom.

            V noci z 31. marca na 1. apríla sme sa s knihomoľmi vybrali na cestu okolo sveta i na cestu za pokladom. Jedenásty ročník Noci s Andersenom je síce už za nami, ale zážitky zostávajú...
            Za pomoc pri realizácii ďakujeme pánovi učiteľovi Lukášovi (za technickú pomoc).
            Siedmačkam Emmke, Simonke, Tamarke a Zuzke, ôsmakom Sibi, Vilme a Štěpimu a deviatačke Jasminke za ich ochotu a za nádej, ktorú nám dávajú.

          • Vajanského Martin

          • Cieľom súťaže Vajanského Martin – Hviezdoslavov Kubín  je nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie nadania a umelecko-odborný rast jednotlivcov a kolektívov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie umeleckej tvorby v oblasti umeleckého prednesu, recitačných kolektívov a divadiel poézie. 

            Medzi 137 recitátormi sa nestratili ani naši edukáči.

            V I. kategórii zabodovali Dorotka a Šarlotka.
            Štvrtáčka Dorotka získala prvé miesto v regionálnom kole súťaže v umeleckom prednese Vajanského Martin - a tretiačka Šarlotka druhé, taktiež s odporúčaním na postup. Štvrtáčka Dorotka získala prvé miesto v regionálnom kole súťaže v umeleckom prednese Vajanského Martin - a tretiačka Šarlotka druhé, taktiež s odporúčaním na postup.

            Piatak Maxim zas získal čestné uznanie v regionálnom kole súťaže v umeleckom prednese, a to v II. kategórii. Čestné uznanie si vyrecitovala aj siedmačka Tamarka.

            Blahoželáme!

          • Svetový deň vody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody.

            Naši siedmaci a ôsmaci pripravili - pod vedením pani učiteliek Vierky a Ivky - pre svojich mladších spolužiakov aktivity v rámci Svetového dňa vody. Prostredníctvom jednotlivých stanovíšť predstavili význam vody i jej premeny. Spoločne nahliadli cez mikroskop do miniatúrneho vodného života. Mladší spolužiaci sa dozvedeli aj zaujímavé informácie o vodných živočíchoch či o množstve vody v ovocí. Siedmaci aj ôsmaci si zaslúžia obrovskú pochvalu za prípravu, prezentáciu poznatkov, empatiu, schopnosť diskutovať, počúvať...
            Perfektní ste boli!
            Slovami pani riaditeľky:
            Úžasný Deň vody - v modrom a s pohárom čistej vody Ďakujem p. učiteľkám Ivke S. a Vierke M. za nápad a skvelú realizáciu svetového Dňa vody s využitím rovesníckeho učenia. Siedmaci a ôsmaci zodpovedne a s vážnosťou pristupovali k sprevádzaniu mladších edukáčov množstvom zaujímavých aktivít a informácií o vode. Super práca!

          • Deň otvorených dverí, 24. 3.

          • Otvárame dvere školy i tried pre všetkých (rodičov, starých rodičov, budúcich žiakov či absolventov, známych i neznámych), ktorí sa chcú dozvedieť viac - o nás, o tom, ako učíme a prečo tak učíme... Veríme, že si z programu vyberie každý.
            Stretneme sa v piatok 24. marca 2023 od 8:00.


            Tešíme sa na vás!

        • Deň narcisov 2024

        • 16. 4. 2024
        • Aj tento rok sa naša škola zapojí do zbierky Dňa narcisov, jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

          Tento rok sa bude konať už 28-krát, a to 18. APRÍLA 2024.

          Zbierka bude prebiehať počas prvej a druhej hodiny. Ďakujeme, že prispejete.

          https://www.dennarcisov.sk/o-dni-narcisov

        • Deň učiteľov

        • 29. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

          Skvelí učitelia sa vedia vcítiť do detí, rešpektovať ich, a veria, že každé jedno má niečo jedinečné, na čom sa dá stavať. (Ann Liberman) ... všetkým tým, ktorí nás učia, ďakujeme. Všetkým tým, ktorí nás učia, prajeme krásny Deň učiteľov. (na foto výber z malých milých tulipánových prekvapení od detí z ŠKD a pani riaditeľky)

        • Knižný marec 2024

        • 29. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižný marec 2024.

          ...v Martine majú školu zameranú na čítanie a bola to skvelá skúsenosť, hovoriť s deckami, ktoré sa predbiehali, kto dá ďalšiu otázku. Toto o našej škole napísala v roku 2017 spisovateľka Zuzka Štelbaská. Škola, zameraná na čítanie - je skvelé, že aj sedem rokov po jej návšteve môžeme povedať, že stále platí - naša škola číta.
          Dôkazom je Knižný marec 2024.
          Návšteva knižnice v Oponiciach, Knižné raňajky či Noc s Andersenom.

        • Oznámenie o zmene zriaďovateľa

        • 21. 3. 2024
        • Oznamujeme vám, že dňa 12. 3. 2024 nadobudlo platnosť rozhodnutie MŠVVaM SR o zmene zriaďovateľa z Mgr. Jána Zuberca na novú zriaďovateľku Ing. arch.,Ing., Bc. Slávku Makovníkovú.

          Krátky životopis:

          Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, dcéra bývalého zriaďovateľa Mgr. Jána Zuberca, je povolaním architektka. Vyštudovala však aj učiteľstvo anglického jazyka a literatúry; má prax 6 rokov vedenia jazykových kurzov angličtiny. Anglický jazyk vyučovala aj v našej Súkromnej základnej škole. Od r. 2021 pôsobí na pozícii manažérky školy pre rozvojové projekty.

          V prípade záujmu ju môžete kontaktovať na adrese zriadovatel@edukey.sk.

        • 2%

        • 7. 3. 2024
        • Vážení rodičia,

          opäť sa na Vás obraciame s prosbou o darovanie 2% (3%) z vašich daní pre naše spoločné OZ EDUKÁČI (IČO 52878376).

          Minulý rok sme sa rozhodli, že časť vyzbieraných peňazí darujeme priamo našim deťom a ich triedam, aby o ich použití rozhodli sami - každej triede po 300€, spolu teda 4 200€. Mnohé triedy už s pomocou triednych učiteliek svoje nápady zrealizovali. V niektorých triedach pribudli sedacie vaky, sedačky, inde tabuľa, edukačné pomôcky či vzdelávací program.

          V exteriérovej učebni, na ktorú sme vlani prispeli sumou 5 000€, bude onedlho prebiehať vyučovanie. 

          Veríme, že aj v ďalších rokoch sa nám spoločne podarí zrealizovať niečo pekné, čo deťom cestu k vzdelaniu spríjemní.

          Postup:

          Vyplňte prosím formulár Vyhlasenie_2023 a doručte ho najneskôr do 30. apríla 2024 na daňový úrad, prípadne ho prineste priamo do školy (v tom prípade najneskôr však do 24. apríla 2024.)

          Názov: OZ EDUKÁČI
          Sídlo: Východná 11441/18B, 036 01 Martin
          Právna forma: občianske združenie
          IČO: 52878376

           

          Vopred ďakujeme!

          Rada rodičov OZ EDUKÁČI

          Viac informácií o OZ EDUKÁČI nájdete na https://edukey.edupage.org/a/rada-rodicov-oz-edukaci

        • Marec v EduKey

        • 3. 3. 2024
        • Keď čítame, všetko sa mení.

          (Neil Gaiman)

          My v EduKey vieme, že deti, ktoré pravidelne čítajú pre radosť, sa takisto učia svet vnímať cez rôznorodé postavy a pohľady. Okrem schopnosti čítať so stále lepším porozumením textu z nich tak rastú omnoho citlivejší a empatickejší ľudia. 

          Aj preto s nimi podnikáme nielen v marci cesty do krajiny čitateľov - v marci však budú naše cesty o čosi intenzívnejšie.

          Opäť vás pozývame na Knižné raňajky, Noc s Andersenom a tiež na Knižnú burzu.

          Teší sa na vás Betka a Zuzka H

        • ...

        • 3. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mimolyžiarsky.

          ...aj deti, ktoré boli v Martine, mali o program postarané. Skúsili k učenie pristúpiť inak - tvorili, skúmali, spolupracovali, učili sa navzájom. Spoločne piekli muffiny a palacinky, navštívili knižnicu a antikvariát, zažili športové dopoludnie i lezeckú stenu. Vytvorili skvelé literárne texty (nájdete ich v Kľúčiku). Nazreli do zákulisia projektu Študuj obchod. Ďakujeme všetkým, že sa nám podarilo spoločne stráviť aktívny týždeň.

        • Skvelé výsledky Komparo 8 a Komparo 9

        • 17. 1. 2024
        • 8. ročník
          MAT - 75,4% (+19,4% v porovnaní s celoslovenským priemerom)
          SJL - 50,7% (+0,1%)
          BIO - 71,8% (+5,6%)
          GEO - 44,5% (-1,2%)
          VŠP - 63,6% (+5,1%)

          Testovania sa zúčastnilo celkom 7 935 žiakov 8. ročníka z 302 škôl.

          9. ročník
          MAT - 72,5% (+ 23,9%)
          SJL - 53,3% (+3,3%)

          Testovania sa zúčastnilo celkom 16 469 žiakov 9. ročníka z 580 škôl.

          Tešíme sa z týchto skvelých výsledkov. No ako hovorí V. Burjan - zistiť, že naše metódy fungujú, je príjemné. Zistiť, že nefungujú, je dôležité. A preto nás čakajú analýzy, aby sme zistili, ako ešte viac posilniť naše silné stránky a ako odstrániť možné prekážky....

          Ďakujeme všetkým, aj žiakom, aj pedagógom, za skvelú prácu.

        • Oznam o riaditeľskom voľne

        • 20. 12. 2023
        • Vážení rodičia,
          oznamujem Vám, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

          udeľujem žiakom 1. – 9. ročníka Súkromnej základnej školy, Východná 11441/18B, Martin

          dňa 22. decembra 2023 riaditeľské voľno.

          Žiaci budú v daný deň odhlásení z obedov v školskej jedálni.
          Riadne vyučovanie bude pokračovať po vianočných prázdninách v pondelok 8. januára 2024.

          Odôvodnenie:Riaditeľské voľno je udelené z organizačných a prevádzkových dôvodov.

          Ďakujem za porozumenie.

           

          Mgr. Renáta Špiriaková, riaditeľka školy

        • Vianoce 2023 - Vianočné trhy

        • 17. 12. 2023
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce 2023 - Vianočné trhy.

          ...dnes ste opäť tým trhom dodali takú úžasnú atmosféru... radosť na to pozerať... odchádzal som s takým pekným teplom na duši... ďakujem vám Aj takéto správy chodili našim učiteľom po Vianočných trhoch 2023. Ďakujeme ❤️

      • Kontakt

        • Súkromná základná škola, Východná 11441/18B, Martin
        • +421 043 42 21 605, 0907 10 10 23
        • Východná 11441/18B 03601 Martin Slovakia
        • 37900862
        • Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, zriaďovateľka školy/school founder (zriadovatel@edukey.sk, 0948 83 58 87)
        • Mgr. Renáta Špiriaková, riaditeľka školy/headmistress of the school (riaditel@edukey.sk, 0907 10 10 23)
        • Mgr. Helena Ogureková, zástupkyňa školy/Deputy Headmistress (helena.ogurekova@edukey.sk)
        • Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, manažérka/manager of the school (zriadovatel@edukey.sk, 0948 83 58 87)
        • Súkromná základná škola Východná 11441/18B 036 01 Martin IČO: 37900862 DIČ: 20 21 71 41 89 Banka: SLSP a.s. Martin SK87 0900 0000 0003 5159 8702
      • Prihlásenie