• Prečo slovné hodnotenie?

          • Polročné hodnotenia. Naša Betka Vám niečo píše... Nielen deťom, ale i rodičom.

            ...známka je len číslo. Mamička jedného nášho žiaka mi raz povedala, že ona svojmu synovi hovorí, že známky nie sú žiadna katastrofa. Známka je informácia o tom, ako ovládaš to-ktoré učivo, ako si učivo pochopil, ako ho vieš použiť. A mne sa jej názor neuveriteľne páči.

            Z toho teda vyplýva, že aj keď dostaneš zlú známku, neznamená to, že iné učivo – alebo aj to isté – nemôžeš ovládať lepšie, teda na lepšiu známku. No musíš v prvom rade chcieť a v druhom rade niečo a niekedy nie málo pre to urobiť.

            Iná vec je, keď robíš maximum, učíš sa, chodíš na doučovanie a z písomiek máš stále zlé známky, môže to byť signál pre Teba a Tvojich rodičov, že niečo nie je v poriadku, možno ten predmet nie je Tvoja šálka kávy, ako hovorí Dara Rolins. Nie každý je Einstein alebo Picasso a vtedy sa treba len zmieriť, že som super trojkár v matematike, no zato v gramatických pravidlách na mňa nikto v celej triede nemá. Ale môže to byť aj signál, že niečo Ti bráni v tom, aby si podal svoj najlepší výkon.

            Niekedy náš mozog nefunguje tak, ako by sme chceli, nejaká časť z neho funguje ináč ako u iných ľudí.. Ale ani to nie je žiadna katastrofa, stačí zájsť za odborníkom a spolu prídete na koreň veci a to niečo v Tvojom mozgu vyriešite.

            Takže, nech už sú vaše vysvedčenia také alebo onaké, hlavu hore. Ak si s nejakou známkou nespokojný, sprav v 2. polroku všetko preto, aby si bol 30. 6. spokojnejší. Nenadarmo sa hovorí, kde je vôľa, tam je cesta. A ak si so svojím výkonom spokojný, nezaspi na vavrínoch, vždy môžeš byť lepší ako momentálne si.

            Keď som kedysi písala slovné hodnotenia z chémie, uvedomila som si, decká, aké vy máte šťastie. Skrz slovné hodnotenie dostávate od vašich učiteľov jasnú informáciu, v čom ste borci a v čom potrebujete zabrať. Veľa detí a teda je ich na Slovensku väčšina, túto príležitosť nemá.

            A tak jedna rada na záver.

            Prečítajte si svoje slovné hodnotenia pozorne, nesústreďte sa len na to jedno číslo na záver odseku.

            Známka je len číslo, ale v slovnom hodnotení máte o sebe veľa cenných informácií.

            Betka

          • Martinská celoročná olympiáda rekreačných športovcov

          • Víťazstvo a Pohár primátora mesta Martin získali bellamosáci

             

            Milí športoví priatelia,

            vieme, že žiaci (ale aj členovia pedagogického zboru) vašej školy získali už mnohé ocenenia v rôznych súťažiach a olympiádach, dokonca aj na celoslovenskej úrovni. Preukázali ste v nich nielen svoje vedomosti a talent, ale aj mnohé pohybové zručnosti – vytrvalosť, rýchlosť, silu i obratnosť. O ich rozvoj sa usilujete aj vo vašej športovej súťaži BigBAO už po niekoľko rokov. Rovnakú možnosť sme vám ponúkli aj my organizátori polulárnej Martinskej celoročnej olympiády rekreačných športovcov, ktorú organizujeme už od roku 2005. Aj v nej ste po minulé roky dosiahli už nejeden úspech. Ten najväčší ste však získali v jej poslednom XVI. ročníku.

            Je priam neuveriteľné, že napriek obmedzeniam súvisiacich s pandémiou koronavírusu sa nám podarilo v uplynulom roku 2020 z piatich športových disciplín absolvovať okrem plávania všetky ostatné – kolky, beh, cyklistické preteky aj súťaže na kolieskových korčuliach.

             

            Medzi 890 účastníkmi MCORŠ 2020 ste nechýbali ani vy, žiaci, ale aj dospeláci zo Súkromnej ZŠ BellAmos. V súťaži reprezentovalo vašu školu 39 chlapcov, 24 dievčat a 11 členov pedagogického zboru. Do záverečného hodnotenia a súťaže o zisk Pohára primátora mesta Martin boli zaradení všetci tí, ktorí absolvovali aspoň dve súťažné disciplíny – Boris Beller, Maxim Meľo, Boris Líška, Mário Dermek, Samuel Leo Baričák, Samuel Prítula, Hugo Vavřinek, Mia Timea Meľová, Sára Ráchel Baričáková, Neli Kotlárová, Laura Ďuricová, Karina Striková, Vivien Navarčik a Zuzana Machavová. Je to ich zásluha, ale aj ich pani učiteliek, ktoré ich k súťaži motivovali a priviedli, že po prvý raz v histórii MCORŠ zostáva táto trofej na Súkromnej ZŠ BellAmos.

             

            Okrem tohto kolektívneho prvenstva, trojica žiakov, ktorá absolvovala všetky štyri súťažné disciplíny (kolky, beh, bicykel, korčule) dosiahla veľký úspech aj v celkovom hodnotení jednotlivcov. V konkurencii 311 pretekárov zvíťazil Boris Beller a Maxim Meľo obsadil miesto druhé. Rovnako druhé miesto medzi 250 štartujúcimi dievčatmi obsadila žiačka Súkromnej ZŠ BellAmos Mia Timea Meľová. Pod veľký úspech sa podpísala svojím 6. miestom aj Zuzana Machavová v súťaži žien.

             

            V pevnej viere, že obmedzenia súvisiace s pandémiou čoskoro pominú,  pripravujeme ďalší – už XVII. ročník Martinskej celoročnej olympiády rekreačných športovcov. I. kolom nebudú tradičné kolky, ale bežecké súťaže, ktoré sa uskutočnia v nedeľu 6. júna na tartanovej dráhe v areáli vašej školy na ktoré vás spolu s členmi pedagogického zboru, ale tiež s rodičmi a priateľmi srdečne pozývame.

             

            „Každý z nás je v niečom najlepší“ – slová, ktoré sú určite blízke každému žiakovi SZŠ BellAmos. V uplynulom ročníku Martinskej olympiády ste to boli práve vy. Srdečne blahoželáme a veríme, že sa vám získanú trofej aj v budúcom ročníku podarí opäť získať. Veď stačí k tomu naozaj málo – iba prísť a zúčastniť sa!

             

             

            za organizátorov MCORŠ  jej spoluzakladateľ, hlavný rozhodca, moderátor a vyhodnocovateľ Mgr. Martin Ferenčík

            fotogaléria

          • Oznam zriaďovateľa školy

          • Vážené kolegyne, vážení kolegovia, vážení rodičia,

            dňa 7. 5. 2021 som na základe úspešného výberového konania vymenoval do funkcie riaditeľky školy p. Mgr. Renátu Špiriakovú s účinnosťou od 1. 7. 2021. 

            Vo funkcii jej prajem veľa úspechov!

            Zároveň ďakujem predsedovi rady školy, p. Mgr. M. Makovníkovi a členke rady školy, p. Ing. Arch., Ing. Slávke Makovníkovej, za prípravu výberového konania, ako aj všetkým členom rady školy, za zodpovedný a úspešný priebeh konkurzu.

            Mgr. Ján Zuberec, zriaďovateľ školy

          • Späť do školy (dôležité základné info)

          • Ministerstvo školstva oznámilo, že na základe diskusií a dohody s ministerstvom zdravotníctva sa školy otvoria 10. januára 2022.

            Dovoľte niekoľko základných informácií:

            • Pre školy to znamená, že sa budú riadiť školským semaforom. V prípade pozitivity môže riaditeľ so súhlasom zriaďovateľa uzatvoriť príslušnú triedu, ktorá ide do karantény (bod 3. rozhodnutia z 1.9.). Výnimku z karantény majú plne očkované osoby a prekonané osoby, teda aj žiaci, ktorí sú zaočkovaní alebo prekonaní.
            • Na školách budú zároveň podľa platnej vyhlášky ÚVZ povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v MŠ, osoby so závažnými poruchami autistického spektra či ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, ako aj pre pedagogických a odborných zamestnancov, ktorí týchto žiakov vzdelávajú. Všetky informácie nájdete v príslušnej vyhláške ÚVZ vo vestníku vlády.
            • Rodičia budú mať opäť k dispozícii samotesty (váš záujem môžete prejaviť cez zaslaný link do 7. 1. 2022). Prosíme vás, aby ste pred nástupom do škôl svoje deti otestovali a aby následne ich ideálne testovali v prvých týždňoch 2x do týždňa. O vykonaní testu nás podľa pokynov informujte cez EduPage.
            • V nedeľu 9. 1. 2022 je potrebné cez EduPage zaslať Vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí v čase sviatkov konali zodpovedne, dodržiavali opatrenia a pomohli tak k zlepšeniu situácie a teda i knávratu detí do škôl.

             

          • Zdravá matematika

          • Poďme si spoločne precvičiť mozgové závity ;-)

            Marienka si pred sviatkami vyrobila vianočný podnos v tvare obdĺžnika. Jeho dlhšia strana má dĺžku 450 mm.

            Podnos zároveň vyzdobila pätnástimi rovnakými nálepkami v tvare štvorca.

            Otázka: Koľko milimetrov meria obvod každej nálepky?

            Ak poznáte správnu odpoveď, môžete ju poslať na adresu maria.debnarova@edukey.sk do 20. 1. 2022 - a odmena vás iste neminie. Pani učiteľka Majka sa už o to postará.

          • Adventná výzva - vyhodnotenie

          • Milí edukáči!

            Adventná výzva sa nám skončila a nás po všetkých počítaniach a zapisovaniach veľmi milo prekvapili výsledné čísla 😊

            • Celkovo sa zapojilo spolu so svojimi rodinami až 45 žiakov od prvého po deviaty ročník 😍  
            • Splnených, zaznamenaných a poslaných bolo celkovo 519 výziev.
            • Najaktívnejšou triedou bola od prvého momentu 1.SA, kde sa aktívne zapojilo 7 žiakov a 5 z nich splnilo každú jednu úlohu z adventnej výzvy. V škole ich bude čakať veľkééééééééé prekvapenie.
            • O druhé a tretie miesto sa neustále „bili“ siedmaci so šiestakmi. Nakoniec zvíťazili siedmaci a tak sa na treťom mieste v aktivite plnenia úloh umiestnila 6.S.
            • Spomedzi 45 zapojených žiakov až 15 splnilo každú jednu úlohu adventnej výzvy - Samko z 1.S, Terezka, Lukáško, Peťko, Nelka a Leuška z 1.SA, Martinko z 3.SA, Hugo zo 4.S, Dorotka zo 4.SA, Miška z 5.S, Tamarka a Simonka zo 6.S, Radek a Dominik zo 7.S, Baška z 8.S. Na všetkých čaká po návrate do školy malé tvorivé prekvapenie.

            Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme, samozrejme, ďakujeme aj všetkým maminám a ocinom, ktorí pomáhali pri plnení úloh a všetko zaznamenávali a po večeroch posielali. Sme radi, že sme si takto spoločne spríjemnili čas adventu. Ešte raz vám všetkým veľké ĎAKUJEME 😘
            A tí, ktorí ste nestihli, nezúfajte! O rok sa môžete zapojiť zas.

            za všetkých pani učiteľka Lucka H.

          • Adventná výzva - 4. týždeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Adventná výzva - 4. týždeň.

            Ďakujeme vám veľmi pekne za každú jednu fotku, ktorou ste sa zapojili do našej Adventnej výzvy. Veľmi si to vážime ❤️
            Prajem Vám pokojné sviatky.

            Lucia H.

            PS: V pondelok 27. 12. zverejníme mená najaktívnejších detí 😉

          • Od domu k domu, od srdca k srdcu...

          • Vianočné pásmo od nás pre vás všetkých. Všetkých. Priateľov i známych, i tých ostatných, pripravili deti pod vedením svojich učiteľov krátke vianočné pásmo:

            1. Trieda potulných Shakespearových hercov - Samuel M. Dubovich

            2. Trieda lienky Gvendolíny (2:23)

            3. Trieda Ferda Mravca (6:23)

            4. Trieda lienky Gvendolíny (6:52)

            5. Trieda víly Abecedy (7:20)

            6. Trieda kráľa Abecedára (11:43)

            7. Trieda priateľov Malého princa (14:06)

            8. Trieda Malého princa a Trieda priateľov Malého princa (15:58)

            9. Trieda detí kapitána Granta - Peter Grendár (20:10)

            10. Trieda Ferda Mravca (21:28)

            11. Trieda Malého princa (25:30)

            12. Prekvapenie na záver (27:24)

            Ďakujeme pani učiteľke Zuzke Dejčíkovej za režisérsku i dramaturgickú myšlienku, pánovi učiteľovi Tomášovi a Zuzke M za technickú podporu a všetkým deťom i pani učiteľkám za podporu a trpezlivosť.

            #spolusmetozvládli

          • Adventná výzva - 3. týždeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Adventná výzva - 3. týždeň.

            Pani učiteľka Lucka H reportuje: Tretí týždeň adventnej výzvy nám priniesol ďalšiu krásnu výzvu, ktorú však bolo veľmi ťažké odfotiť. Dať pusu rodičom, keď to nečakajú, sa nám zmenilo na dosť veľkú zábavu a číhanie na ten správny moment. Fotiek je síce málo, ale príbehov veľa 🙂😘 To, že sú naši malí edukáči kreatívni, sa nám zase potvrdilo pri vyrábaní darčekov, vianočných vločiek a pečení sladkých koláčikov. Prekvapenie prišlo len pri čítaní vianočnej rozprávky. Nechce sa nám veriť, že sa medzi nami nenájde viac čitateľov. Alebo nebola po ruke tá správna kniha? Ešteže nám čítanie zachránili naši aktívni prváčikovia ;-) PS: 1.SA je stále najaktívnejšou triedou 👍 PS2: Vyzerá to tu že o najaktívnejšieho edukáča sa nám "bije" niekoľko žiakov. V centrále už operatívne riešime odmeny 😍 PS3: Technické PS - chceme vás poprosiť, aby ste posielali fotky z danej výzvy najneskôr na druhý deň ráno. Ďakujeme.

          • Ďakujeme

          • Špeciálna pandemická edícia vianočných trhov dopadla nad očakávanie.

            Vianoční škriatkovia vybavili celkom 55 objednávok (a len v jednej z nich spravili chybu - ospravedlňujú sa veľmi).

            Ďakujeme z celého srdca - všetkým - deťom za krásne výrobky, pani učiteľkám a pani vychovávateľkám za inšpiráciu a trpezlivosť, rodičom za podporu a ochotu.

            Ste skvelí.

            P.S.: V pondelok 20. 12. o 18:00 sa sem nezabudnite vrátiť. Máme pre vás ešte niečo.

          • Vianočný e-shop

          • Vážení rodičia, starí rodičia a priatelia školy,

            v tomto predvianočnom období je tradíciou organizovať v našej škole vianočné dielničky, vianočné trhy, besiedky. Tieto osobné stretnutia umocňujú nielen vianočnú atmosféru, ale nás aj vzájomne všetkých zbližujú.  V takýchto okamihoch cítime, že máme k sebe bližšie, deti – rodičia – učitelia.

            Žijeme však v období, ktoré nám všetky tieto spoločne strávené okamihy nedovolí prežívať. Napriek tomu my - deti a učitelia, túto atmosféru v našom každodennom školskom živote cítime a zažívame.

            Naše ruky nelenili a pripravili vianočné maličkosti, ktoré zútulnia naše príbytky. Pozývame Vás do online vianočnej tržnice, kde si určite niečo pekné vyberiete. V ponuke je aj multifunkčná šatka (tzv. nákrčník, buffka) s motívom loga školy.

            Výťažok z vianočného predaja bude príspevkom k vybudovaniu ihriska, na ktoré sa už všetci tešíme.

            Ďakujeme a želáme krásne Vianoce naplnené láskou, zdravím a nádhernými chvíľami v kruhu najbližších.

            Tím Súkromnej základnej školy EduKey

             

            eshop.edukey.sk

            Ako nakupovať?

            Tovar si môžete prísť prevziať od stredy 15. 12. do piatku 17. 12., vždy v čase od 14:00 do 16:00.

            Pred príchodom kontaktujte Z. Herbrychovú na č. 0908 554 850.

          • Adventná výzva - 2. týždeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Adventná výzva - 2. týždeň.

            Z adventnej centrály nám píše Lucka: Tento týždeň boli adventné výzvy ťažšie na odfotenie. Asi najväčšia výzva bola Deň bez mobilu, ale naši žiaci sa jej chopili ukážkovo. I keď mnohí bez mobilov nevydržali, obmedzili aspoň ich používanie na minimum. Potešenie blízkych telefonátom sa nám zmenilo na kopu príbehov, kto komu volal a prečo. Čítať niektoré z nich bolo ťažké, a preto si veľmi ceníme, že ste sa s nami podelili o svoje trápenia z odlúčenia v tejto ťažkej dobe. Za vyzdvihnutie stojí neskutočná kreativita našich žiakov, ktorú preukázali pri tvorbe vianočných pohľadníc a ozdôb. Všetkým veľká vďaka za zapojenie sa do našej adventnej výzvy. PS: 1.SA aj po tomto týždni jednoznačne vedie ako najaktívnejšia trieda na škole! Boj o druhé miesto veľmi tesne vyhráva 6.S nad 7.S ;-)

          • Organizácia vyučovania od pondelka 13. 12. 2021

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva č. 2021/21911:2-A1810 z dňa 8. 12. 2021 sa v dňoch 13. decembra 2021 až 17. decembra 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov na druhom stupni.

            Mierne upravený dištančný rozvrh nájdete na https://bit.ly/337zCyy, resp. žiakov informovali triedni učitelia.

            Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022  uskutočnia vo všetkých školách v termíne od 20. 12. 2021 (pondelok) do  7. 1. 2022 (piatok).

            Veríme, že po vianočných prázdninách sa opäť vrátime k prezenčnému vzdelávaniu.

            S pozdravom a prianím všetkého dobrého

            vedenie školy


            Rozhodnutie ministra

          • Rozlúčka s detstvom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka s detstvom.

            Zuzka Kováčová: Milujem svoju prácu a ďakujem hlavne deťom za to, že ma naučili chápať výtvarnú výchovu ako proces, ktorého výsledkom nemusí byť len výkres zavesený na nástenke. Je to proces, rozvíjanie témy z mnohých pohľadov a využívanie netradičných postupov. Samotný proces je výsledkom. Cesta je cieľom. Byť tvorivý a originálny, nebáť sa experimentovať, lebo všetci vedia, že sa im nebude nikto smiať, lebo každý názor aj postup je správny. Happening Rozlúčka s detstvom zrealizovala pani učiteľka Zuzka Kováčová a žiaci 8.S.

          • Adventný pondelok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Adventný pondelok.

            Tretiaci si so svojimi pani učiteľkami, Majkou a Miškou, pripravili pre svojich spolužiakov krátke adventné rozhlasové pásmo... a ešte niečo naviac. Ďakujeme 💓

        • Deň narcisov 2024

        • 16. 4. 2024
        • Aj tento rok sa naša škola zapojí do zbierky Dňa narcisov, jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

          Tento rok sa bude konať už 28-krát, a to 18. APRÍLA 2024.

          Zbierka bude prebiehať počas prvej a druhej hodiny. Ďakujeme, že prispejete.

          https://www.dennarcisov.sk/o-dni-narcisov

        • Deň učiteľov

        • 29. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

          Skvelí učitelia sa vedia vcítiť do detí, rešpektovať ich, a veria, že každé jedno má niečo jedinečné, na čom sa dá stavať. (Ann Liberman) ... všetkým tým, ktorí nás učia, ďakujeme. Všetkým tým, ktorí nás učia, prajeme krásny Deň učiteľov. (na foto výber z malých milých tulipánových prekvapení od detí z ŠKD a pani riaditeľky)

        • Knižný marec 2024

        • 29. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižný marec 2024.

          ...v Martine majú školu zameranú na čítanie a bola to skvelá skúsenosť, hovoriť s deckami, ktoré sa predbiehali, kto dá ďalšiu otázku. Toto o našej škole napísala v roku 2017 spisovateľka Zuzka Štelbaská. Škola, zameraná na čítanie - je skvelé, že aj sedem rokov po jej návšteve môžeme povedať, že stále platí - naša škola číta.
          Dôkazom je Knižný marec 2024.
          Návšteva knižnice v Oponiciach, Knižné raňajky či Noc s Andersenom.

        • Oznámenie o zmene zriaďovateľa

        • 21. 3. 2024
        • Oznamujeme vám, že dňa 12. 3. 2024 nadobudlo platnosť rozhodnutie MŠVVaM SR o zmene zriaďovateľa z Mgr. Jána Zuberca na novú zriaďovateľku Ing. arch.,Ing., Bc. Slávku Makovníkovú.

          Krátky životopis:

          Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, dcéra bývalého zriaďovateľa Mgr. Jána Zuberca, je povolaním architektka. Vyštudovala však aj učiteľstvo anglického jazyka a literatúry; má prax 6 rokov vedenia jazykových kurzov angličtiny. Anglický jazyk vyučovala aj v našej Súkromnej základnej škole. Od r. 2021 pôsobí na pozícii manažérky školy pre rozvojové projekty.

          V prípade záujmu ju môžete kontaktovať na adrese zriadovatel@edukey.sk.

        • 2%

        • 7. 3. 2024
        • Vážení rodičia,

          opäť sa na Vás obraciame s prosbou o darovanie 2% (3%) z vašich daní pre naše spoločné OZ EDUKÁČI (IČO 52878376).

          Minulý rok sme sa rozhodli, že časť vyzbieraných peňazí darujeme priamo našim deťom a ich triedam, aby o ich použití rozhodli sami - každej triede po 300€, spolu teda 4 200€. Mnohé triedy už s pomocou triednych učiteliek svoje nápady zrealizovali. V niektorých triedach pribudli sedacie vaky, sedačky, inde tabuľa, edukačné pomôcky či vzdelávací program.

          V exteriérovej učebni, na ktorú sme vlani prispeli sumou 5 000€, bude onedlho prebiehať vyučovanie. 

          Veríme, že aj v ďalších rokoch sa nám spoločne podarí zrealizovať niečo pekné, čo deťom cestu k vzdelaniu spríjemní.

          Postup:

          Vyplňte prosím formulár Vyhlasenie_2023 a doručte ho najneskôr do 30. apríla 2024 na daňový úrad, prípadne ho prineste priamo do školy (v tom prípade najneskôr však do 24. apríla 2024.)

          Názov: OZ EDUKÁČI
          Sídlo: Východná 11441/18B, 036 01 Martin
          Právna forma: občianske združenie
          IČO: 52878376

           

          Vopred ďakujeme!

          Rada rodičov OZ EDUKÁČI

          Viac informácií o OZ EDUKÁČI nájdete na https://edukey.edupage.org/a/rada-rodicov-oz-edukaci

        • Marec v EduKey

        • 3. 3. 2024
        • Keď čítame, všetko sa mení.

          (Neil Gaiman)

          My v EduKey vieme, že deti, ktoré pravidelne čítajú pre radosť, sa takisto učia svet vnímať cez rôznorodé postavy a pohľady. Okrem schopnosti čítať so stále lepším porozumením textu z nich tak rastú omnoho citlivejší a empatickejší ľudia. 

          Aj preto s nimi podnikáme nielen v marci cesty do krajiny čitateľov - v marci však budú naše cesty o čosi intenzívnejšie.

          Opäť vás pozývame na Knižné raňajky, Noc s Andersenom a tiež na Knižnú burzu.

          Teší sa na vás Betka a Zuzka H

        • ...

        • 3. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mimolyžiarsky.

          ...aj deti, ktoré boli v Martine, mali o program postarané. Skúsili k učenie pristúpiť inak - tvorili, skúmali, spolupracovali, učili sa navzájom. Spoločne piekli muffiny a palacinky, navštívili knižnicu a antikvariát, zažili športové dopoludnie i lezeckú stenu. Vytvorili skvelé literárne texty (nájdete ich v Kľúčiku). Nazreli do zákulisia projektu Študuj obchod. Ďakujeme všetkým, že sa nám podarilo spoločne stráviť aktívny týždeň.

        • Skvelé výsledky Komparo 8 a Komparo 9

        • 17. 1. 2024
        • 8. ročník
          MAT - 75,4% (+19,4% v porovnaní s celoslovenským priemerom)
          SJL - 50,7% (+0,1%)
          BIO - 71,8% (+5,6%)
          GEO - 44,5% (-1,2%)
          VŠP - 63,6% (+5,1%)

          Testovania sa zúčastnilo celkom 7 935 žiakov 8. ročníka z 302 škôl.

          9. ročník
          MAT - 72,5% (+ 23,9%)
          SJL - 53,3% (+3,3%)

          Testovania sa zúčastnilo celkom 16 469 žiakov 9. ročníka z 580 škôl.

          Tešíme sa z týchto skvelých výsledkov. No ako hovorí V. Burjan - zistiť, že naše metódy fungujú, je príjemné. Zistiť, že nefungujú, je dôležité. A preto nás čakajú analýzy, aby sme zistili, ako ešte viac posilniť naše silné stránky a ako odstrániť možné prekážky....

          Ďakujeme všetkým, aj žiakom, aj pedagógom, za skvelú prácu.

        • Oznam o riaditeľskom voľne

        • 20. 12. 2023
        • Vážení rodičia,
          oznamujem Vám, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

          udeľujem žiakom 1. – 9. ročníka Súkromnej základnej školy, Východná 11441/18B, Martin

          dňa 22. decembra 2023 riaditeľské voľno.

          Žiaci budú v daný deň odhlásení z obedov v školskej jedálni.
          Riadne vyučovanie bude pokračovať po vianočných prázdninách v pondelok 8. januára 2024.

          Odôvodnenie:Riaditeľské voľno je udelené z organizačných a prevádzkových dôvodov.

          Ďakujem za porozumenie.

           

          Mgr. Renáta Špiriaková, riaditeľka školy

        • Vianoce 2023 - Vianočné trhy

        • 17. 12. 2023
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce 2023 - Vianočné trhy.

          ...dnes ste opäť tým trhom dodali takú úžasnú atmosféru... radosť na to pozerať... odchádzal som s takým pekným teplom na duši... ďakujem vám Aj takéto správy chodili našim učiteľom po Vianočných trhoch 2023. Ďakujeme ❤️

      • Kontakt

        • Súkromná základná škola, Východná 11441/18B, Martin
        • +421 043 42 21 605, 0907 10 10 23
        • Východná 11441/18B 03601 Martin Slovakia
        • 37900862
        • Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, zriaďovateľka školy/school founder (zriadovatel@edukey.sk, 0948 83 58 87)
        • Mgr. Renáta Špiriaková, riaditeľka školy/headmistress of the school (riaditel@edukey.sk, 0907 10 10 23)
        • Mgr. Helena Ogureková, zástupkyňa školy/Deputy Headmistress (helena.ogurekova@edukey.sk)
        • Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, manažérka/manager of the school (zriadovatel@edukey.sk, 0948 83 58 87)
        • Súkromná základná škola Východná 11441/18B 036 01 Martin IČO: 37900862 DIČ: 20 21 71 41 89 Banka: SLSP a.s. Martin SK87 0900 0000 0003 5159 8702
      • Prihlásenie