• Sladká matematika je späť

          • Sladká matematika or matika bellamosákov

            Ahojte, milí moji. Opäť je tu Sladká matika, čiže matika bellamosákov. V minulom školskom roku bolo veľa múdrych a šikovných hlavičiek, ktoré nelenili a počítali a počítali a počítali. Za správne vypočítané príklady dostávali aj sladkú odmenu. A aj v tomto školskom roku to bude tak. Za každú správnu odpoveď Ťa odmeníme, lebo tak to chodí v sladkej matematike. Tak neváhaj a zapoj sa aj ty do súťaže.

            POĎME NA TO!

            Zadanie príkladu:

            Traja pocestní prišli ustatí do hostinca a žiadali nocľah. Hostinský ich uložil s stajni na seno. Keďže boli hladní, priniesol im aj varené zemiaky. Pocestní medzitým od únavy zaspali. Keď sa prvý zobudil a uvidel zemiaky, zjedol z nich svoju tretinu. O chvíľu sa prebudil druhý. Keďže nevedel, že sa už jeden najedol, zjedol tretinu z toho čo bolo na mise. To isté urobil po chvíli aj tretí. O chvíľu prišiel hostinský a odniesol misu, na ktorej bolo osem zemiakov.

            Koľko ich bolo pôvodne na mise?

            Odpoveď na príklad napísanú na lístočku aj so svojím menom odovzdaj matikárke, pani učiteľke Majke Debnárovej, kdekoľvek ju stretneš, do 16. 10. 2020.

             

          • Už sa to blíži...

          • Máme pred sebou posledný prázdninový víkend. Prežite ho najlepšie, ako viete. Možno si nájdete čas na prečítanie nasledujúceho textu. Jeho autorom je Ondřej Šteffl, zakladateľ českých inšpiratívnych Scioškôl. 

             

            Letošní školní rok bude jiný než všechny předchozí. S takovou nejistotou jsme do školního roku nikdy nevstupovali. Možná přijde druhá vlna, možná ne, možná právě ve vaší škole někdo onemocní kovidem, možná se přidají ještě další problémy. Celý školní rok je tak vlastně velkým krokem do neznáma.

            Koronavirus je pro nás všechny velkým poučením. To, co platí pro letošní školní rok, totiž platí pro celou budoucnost dnešních dětí. Nevíme, co bude, budoucnost je nejistá. Jediné co víme, že dnešní děti čekají veliké změny. A škola by přece děti měla připravovat na budoucnost. Celý školní rok je tak skvělou příležitostí dětem ukázat, jak jsme na budoucnost připraveni my dospělí, jak se umíme vyrovnávat s nejistotou, jak dokážeme s nadhledem a zodpovědně rozhodovat, jak nezpanikaříme, jak dokážeme změnu a problémy brát jako výzvu a příležitost. Můžeme hledat návody, alibisticky hledat na koho to svést, spoléhat, že někdo rozhodne za nás. A nebo se k situaci můžeme postavit čelem a převzít odpovědnost za spoustu dílčích rozhodnutí která v letošním roce bude muset každá škola, každý ředitel, každý učitel i každý rodič udělat.

            Až problémy s koronavirem pominou (a odborníci říkají, že pominou do dvou let), z našich letošních kroků zbyde jen pěna dní. Ale zda strkali hlavu do písku, rozhodovali ve strachu nebo chaoticky, a nebo jsme se k problémům postavili čelem, brali je jako výzvu, to si naše děti budou pamatovat a něco si z toho do života odnesou.

             

            [...]

             

            Tak tedy milé děti, milí učitelé, milí rodiče, vzhůru do neznáma. S otevřenou myslí, se zvídavostí a zvědavostí. Změny už jsou navždy trvalý stav. Je to výzva i příležitost.

          • Prevádzka školy počas prázdnin

          • Vzhľadom na rekonštrukciu priestorov školy i opatrenia z dôvodu prevencie šírenia pandémie COVID-19 prosíme všetkých návštevníkov školy, aby si návštevu dohodli vopred na mailovej adrese skola@bellamos.sk, resp. SMS na čísle 0907 10 10 23 (pani riaditeľka).

            Ďakujeme.

          • Matematický Klokan

          • Najväčšia medzinárodná matematická súťaž sa tento rok konala netradične. Online.
            Z našej školy sa do nej zapojilo 13 prváčikov, 11 druhákov, 14 tretiakov, 16 štvrtákov a 8 piatakov - a počínali si fantasticky!
            Prváčky Vivienka, Dorotka a Laura a prvák Samko B získali 100%, rovnako ako druháčky Ráchelka a Emmka a druháci Martinko, Tomáško a Marek. Aj tretiak Samko sa pridal k stopercentným. Plný počet bodov získali aj štvrtáci Matejko a Alexík K. Blahoželáme!

            Ak ste si ešte nepozreli svoje výsledky, môžete tak urobiť TU.

          • Koniec školského roka 2019/2020

          • Skončil sa ten najťažší a zároveň jeden z najkrajších školských rokov. V júni sme vás všetkých vítali pri novom začiatku školského roka. O tridsať dní neskôr sme vám už priali krásne prázdniny. Bolo to tridsať intenzívnych dní. Naši šiestaci až deviataci si užili naozaj rýchlu jazdu... ale zvládli sme to. SPOLU. Lebo: Jediné, čo v ťažkých chvíľach môžeme urobiť, je dať im zmysel.
            Vy ste pre nás tým ZMYSLOM.

            Do galérie Koniec školského roka 2019/2020 boli pridané fotografie.

          • Martinská celoročná olympiáda rekreačných športovcov

          • Zuzana Kováčová pozýva:
            Vo februári sa mnohí žiaci našej školy zúčastnili 16. ročníka Martinskej celoročnej olympiády rekreačných športovcov (MCORŠ), konkrétne 1. kola, KOLKÁRSKEJ súťaže v kolkárni v Priekope. Za vysoké percento účastníkov práve z našej školy sme boli štedro ocenení, nehovoriac o tom, že mnohým sa nám podarilo aj individuálne zvíťaziť a získali sme krásne darčeky a diplomy.
            Vyzývame Vás teda opäť do boja, pretože v sobotu 13. 6. 2020 sa uskutoční 2. kolo olympiády – BEŽECKÉ PRETEKY.
            Verím, že sa stretneme na tartanovom okruhu pri našej škole. Od 9:00 začína prezentácia účastníkov a o 9:30 samotné preteky podľa vekových kategórií. Zúčastniť sa môžu aj rodičia, starí rodičia či súrodenci. Občerstvenie je zabezpečené a vstup je zdarma.

          • Poďakovanie

          • Milí rodičia, kolegovia, milí žiaci,

            dnešný deň by som nazvala dňom slávnostným. Evokuje mi to nový začiatok školského roka, keď sa oddýchnutí vraciame do školy po dvojmesačnom oddychu. Dnes je však situácia úplne iná, aj keď ten pocit slávnostného vo mne akosi pretrváva.

            Sme radi, že sme opäť spolu, aj keď nie ešte kompletne. Tešili sme sa na našich žiačikov, aj keď sa ešte nemôžeme objať tak, ako by sme chceli. Škola dnes opäť začala žiť, ozýva sa v nej detský džavot. 

            Vy, rodičia, ste si dnes určite vydýchli. Ráno ste nám s dôverou odovzdali Vaše deti a vy sa spokojne vraciate na svoje pracoviská. Chcem sa Vám veľmi pekne poďakovať za takmer trojmesačnú spoluprácu, súčinnosť, ochotu a snahu všetko zvládnuť. Popri všetkých povinnostiach to určite nebolo pre Vás jednoduché. O to viac si to vážime a zo srdca ďakujeme.

            Vám, milé naše deti, ďakujem za perfektné zvládnutie domáceho vzdelávania, za zvládnutie odlúčenia od svojich spolužiakov a pani učiteliek, za účasť na online hodinách a plnenie úloh na diaľku.

            V neposlednom rade patrí veľké poďakovanie celému bellamosáckemu tímu. Nikto nás na túto situáciu nikdy nepripravil, ale spolupráca a vzájomná pomoc má úžasnú silu. A tá v našej škole nikdy nechýbala. Kolegovia od prvého dňa tejto mimoriadnej situácie hľadali optimálne riešenia, ukázali, že sú to ľudia na pravom mieste, ľudia, pre ktorých nič nie je nemožné.

            Ďakujem za zvládnutie všetkého, čo toto náročné obdobie prinieslo.

            Spolu sme to dokázali, spolu sme to zvládli.

            S úctou voči Vám všetkým

            Anna Thomková

          • Fenomény sveta

          • Naša škola bola medzi prvými, ktoré získali možnosť odpilotovať jeden z Fenoménov sveta, Peniaze. Kým sa však ôsmaci rozbehli, prišla korona...
            Teraz sa však máte možnosť zapojiť do Expedície Fenomény sveta Peniaze. Ide o online súťaž, v rámci ktorej žiaci sledujú vzdelávacie videá a riešia vedomostné kvízy zamerané na oblasť financií. Vďaka tomu hrajú o ceny pre seba aj pre svoju školu.
            Súťaž je určená pre všetkých žiakov 2. stupňa základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročných gymnázií vo veku 10 až 15 rokov.
            Súťaž prebieha v období od 21. 5. 2020 do 25. 6. 2020.

            V termíne od 21. 5. 2020 budú každý týždeň zverejnené dve súťažné kolá. V každom kole zbierajú žiaci body za vyriešené vedomostné kvízy. Extra body môžu získať aj za to, že do súťaže pozvú svojich spolužiakov či kamarátov. Žiak nemusí absolvovať všetky kolá. Do žrebovania o ceny budú zaradení všetci žiaci, ktorí získajú viac ako 30% bodov za všetky súťažné kolá.

            Ako sa zapojiť?

            Kuk na Bačovo video ;-)



            Kód, vďaka ktorému priradíš seba ku škole: 8YCGFZYG

             

            Ďakujeme!

          • #podmedoskoly II.

          • Ak všetko pôjde tak, ako má - a plány nám neskríži najmä epidemiologická situácia, stretneme sa s takmer 89% detí 1.- 5. ročníka v škole. Kým zverejníme organizačný a prevádzkový poriadok, buďte pripravení na nasledujúce opatrenia. Čestné prehlásenia vám doručíme v priebehu budúceho týždňa.

            Ďakujeme za spoluprácu a pochopenie. Naozaj sa na vás veľmi-veľmi-veľmi tešíme.

          • #podmedoskoly

          • Vážení rodičia žiakov 1. - 5. ročníka,

            veríme, že vyhlásenie ministra školstva vás potešilo rovnako ako nás. Od 1. 6. by sa naše-Vaše deti mali vrátiť do školy. Aby sme zabezpečili bezproblémový hladký priebeh, prosíme Vás, aby ste, pokiaľ možno, obratom (najneskôr však do utorka 19. 5. do 17:00) vyplnili prieskum, ktorý bol zaslaný do Vašich mailových schránok.

            Návrat do školy je dobrovoľný. Rodičia budú môcť s deťmi ostať doma (ak nemajú záujem alebo ide o zdravotné či iné dôvody). Týmto rodičom bude naďalej vyplácaná OČR. Škola zabezpečí dištančné vzdelávanie týchto žiakov vo forme a rozsahu, ktorý umožňujú personálne a technické podmienky - v našom prípade bude vyučovanie prispôsobené väčšine.

            Ďakujeme za spoluprácu.

            Za BellAmos

            A. Thomková

            P.S.: Súrodeneckým dvojiciam bol mail zaslaný len raz.

          • Zvonček 8

          • Sľuby sa majú plniť... a tak prinášame nové číslo nášho Zvončeka.Nájdete v ňom obvyklé rubriky (šup-šup rýchlo riešiť Sladkú matematiku), ale i niekoľko mimoriadnych - Zábava v angličtine, postrehy z dištančného vzdelávania či info o online školskom klube v škole za školou...

            Príjemné čítanie!

            https://bellamos.edupage.org/a/zvoncek

          • Nevieme

          • Bellamosáci,

            viacerí z vás sa nás pýtate, aj na základe dnešných medializovaných vyhlásení, kedy sa vrátime do školy a či to bude povinné. Zachytili ste aj informácie o vyučovaní v lete - budeme sa v lete stretávať a učiť?

            Radi by sme vám dali plnohodnotnú odpoveď. Ale... Naša najúprimnejšia odpoveď: nevieme.

            V tejto mimoriadnej dobe sa aj situácia ohľadom škôl mení doslova z hodiny na hodinu. Podľa plánu uvoľňovania mali byť škôlky a školy otvorené až v 4. fáze (približne polovička júna). V predchádzajúcich dňoch zazneli však slová, ktoré naznačovali otvorenie škôl o čosi skôr. Kým však nepadne jednoznačné rozhodnutie hlavného hygienika a ministerstva školstva s nastolením jednoznačných hygienických prevádzkových pravidiel, nedokážeme odpovedať na žiadnu z nastolených otázok. Pracujeme však na rôznych verziách rôznych scenárov, aby sme boli pripravení - na všetko.

            Rovnako, aj letné školy sú veľmi diskutovanou témou. Podľa našich informácií sa však prípadné letné školy týkajú detí zo sociálne znevýhodneného prostredia, teda detí, ktoré nemajú možnosť online pravidelného vzdelávania.

            Dôverujte nám - tak, ako my dôverujeme vám. Spolu to zvládneme.

             

            pani riaditeľka Hanka

          • Sme iní aj vďaka vám

          • ZMENA TERMÍNU PODANIA VYHLÁSENIA

            1. Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov daňovníka, ktorému zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, vykonal ročné zúčtovanie, ktorého lehota na podanie uplynie počas obdobia pandémie, možno podať do konca druhého kalendárneho mesiaca nasledujúceho po skončení obdobia pandémie.
            2. Zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, je povinný na žiadosť zamestnanca vystaviť potvrdenie o zaplatení dane na účely poukázania podielu zaplatenej dane z príjmov podľa osobitného predpisu najneskôr do 15. dňa druhého kalendárneho mesiaca nasledujúceho po skončení obdobia pandémie spôsobom podľa osobitného predpisu.


            Milí rodičia a priatelia školy,
            rodičovské združenie si Vás opätovne dovoľuje požiadať o poskytnutie pomoci, vďaka ktorej môžeme v zmysle platných právnych noriem použiť 2%, z Vami zaplatenej dane, na vylepšenie podmienok výchovy a vzdelávania. Zo získaných prostriedkov by sme chceli podporiť rozvoj bádateľského vzdelávania nielen v projektoch ExpEdícia a Civilizácia, ale i na prvom stupni. S vašou podporou by sme radi vytvorili napríklad aj mobilnú prírodovednú učebňu - miesto prístupné všetkým deťom i vyučujúcim; miesto, kde by sa mohlo experimentovať a rozvíjať zvedavosť.


            ĎAKUJEME

            Identifikačné údaje

            Rodičovské združenie pri Súkromnej základnej škole Bell Amos

            Východná 4, 036 0 Martin

            IČO: 173196170562

            Právna forma: Občianske združenie

            IBAN číslo účtu: SK6309000000000351571198 / kód banky: 0900 (Slovenská sporiteľňa , a.s.)

             

             

            Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-z-prijmov-fyzickej-osoby

          • Deň Zeme trochu inak

          • Ľudstvo našej Zemi veľa dlhuje. Aj preto s 22. aprílom každoročne prichádzajú oslavy Zeme. Po celom svete sa konajú sprievody, výstavy, koncerty, organizované upratovania, jarmoky a podobne. Tento rok je to iné, karanténne opatrenia nás prinútili ostať doma. Ale pomôcť našej Zemi a svojou troškou prispieť k splácaniu nášho dlhu, môžeme i tak. Separujete? Recyklujete? Kompostujete? Počas prechádzky v prírode zbierate odpadky po neporiadnych turistoch? Pomáhate voľne žijúcim zvieratám? Nahradili ste igelitky a mikroténové vrecká textilnými, na viacnásobné použitie? Dokonca ste si ich napr. aj v tomto období sami ušili? Verím, že áno. Tak nám nejaký svoj darček planéte Zem odfoťte a pošlite - do messengeru, na herbrychova@bellamos.sk alebo do tímu Škola za školou. Podeľte sa s nami o nápad - i takto môžeme pomôcť.

            pani učiteľka Vierka

            P.S.: Na fotografiách - ako pomáhajú pani učiteľky Vierka a Helka či Baška.

        • Charitatívny predaj srdiečok aj na našej škole

        • 5. 5. 2024
        • Naša škola sa zapojila do charitatívneho predaja levanduľových srdiečok, ktoré vyrobili mamičky v núdzi. Ich nákupom im pomôžeme aspoň trochu zmeniť ťažkú situáciu.

          Príspevky z predaja výrobkov sú určené pre osamelé matky v hmotnej núdzi, týrané ženy, viacpočetné rodiny, siroty, či vdovy.

          Symbolický príspevok za levanduľové srdiečko je 3€. Levanduľové srdiečko je možné zakúpiť v týždni od 6 5. v kabinete podporného tímu alebo počas v
          ýchovno-preventívnych aktivít na tému vzťahov (rodina, priatelia) B. Slávikovej priamo v triedach.

        • Korčuliarsky výcvik

        • 5. 5. 2024
        • Školský korčuliarsky program v rámci projektu @hockey_slovakia - Centrum športu pri ZŠ v podaní ambasádorov a trénerov @mhamartin1539 za účasti ZŠ Edukey, v dňoch 22. - 26. 4. 2024.
          Ambasádori: Andrej Jurášek, Michal Vážan, Andrej Novotný, Róbert Stančok, Róbert Kalnický.
          Video pripravil ambasádor Michal Vážan.

        • Dejepisno-prírodovedná exkurzia Morava

        • 5. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisno-prírodovedná exkurzia Morava.

          V stredu 24. 4. sa uskutočnila exkurzia pre všetkých inak učenia chtivých druhostupniarov. Spoločne sme navštívili Archeoskanzen Modrá, kde sme sa dozvedeli čo-to o živote našich predkov v časoch Veľkej Moravy. Druhou zastávkou bol areál Živá voda s preskleným podvodným tunelom a praturím chodníkom.
          V neďalekom Zlíne odvážlivci vystúpili na Baťov mrakodrap a obdivovali jeho pojazdnú kanceláriu.

          Zo spätnej väzby od detí vyberáme: Na tejto exkurzii by som nezmenila nič, lebo táto exkurzia bola najlepšia, akú som mohla zažiť. Keďže som bola trikrát v Česku, tak toto bolo to najlepšie.

          alebo
          Zmenil by som počasie, čo sa ale zmeniť nedá, takže bolo všetko ok.

          A my (učitelia) naozaj potvrdzujeme, že všetko bolo ok - najmä vďaka skvelým deťom.

        • Deň narcisov

        • 5. 5. 2024
        • Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa konala i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy vo štvrtok 18. apríla.

          V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, sme mohli vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

          Spoločne sme vyzbierali 817€.

          Ďakujeme.

        • O včelách so včelárom

        • 5. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album O včelách so včelárom.

          O včelách, ich živote a význame pre človeka sa druháci veľa dozvedeli na hodinách prvouky. Oveľa zaujímavejšie to však bolo naživo so živými včelami, ktoré na besedu priniesol pán včelár Pavol Habán. Druháci nielen s nadšením včielky pozorovali, počúvali zaujímavosti z ich života, to, ako ich pán včelár chová, ale boli zvedaví, veľa sa pýtali, zaujímali a veľa sa aj dozvedeli. Odmena za aktivitu, pozornosť a zvedavé otázky bola sladká. Všetci sme si pochutili na medíku, ktorý je produktom včiel, o ktoré sa stará p. Habán. A chutil neskutočne! Ďakujeme!

        • Deň narcisov 2024

        • 16. 4. 2024
        • Aj tento rok sa naša škola zapojí do zbierky Dňa narcisov, jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

          Tento rok sa bude konať už 28-krát, a to 18. APRÍLA 2024.

          Zbierka bude prebiehať počas prvej a druhej hodiny. Ďakujeme, že prispejete.

          https://www.dennarcisov.sk/o-dni-narcisov

        • Deň učiteľov

        • 29. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

          Skvelí učitelia sa vedia vcítiť do detí, rešpektovať ich, a veria, že každé jedno má niečo jedinečné, na čom sa dá stavať. (Ann Liberman) ... všetkým tým, ktorí nás učia, ďakujeme. Všetkým tým, ktorí nás učia, prajeme krásny Deň učiteľov. (na foto výber z malých milých tulipánových prekvapení od detí z ŠKD a pani riaditeľky)

        • Knižný marec 2024

        • 29. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižný marec 2024.

          ...v Martine majú školu zameranú na čítanie a bola to skvelá skúsenosť, hovoriť s deckami, ktoré sa predbiehali, kto dá ďalšiu otázku. Toto o našej škole napísala v roku 2017 spisovateľka Zuzka Štelbaská. Škola, zameraná na čítanie - je skvelé, že aj sedem rokov po jej návšteve môžeme povedať, že stále platí - naša škola číta.
          Dôkazom je Knižný marec 2024.
          Návšteva knižnice v Oponiciach, Knižné raňajky či Noc s Andersenom.

        • Oznámenie o zmene zriaďovateľa

        • 21. 3. 2024
        • Oznamujeme vám, že dňa 12. 3. 2024 nadobudlo platnosť rozhodnutie MŠVVaM SR o zmene zriaďovateľa z Mgr. Jána Zuberca na novú zriaďovateľku Ing. arch.,Ing., Bc. Slávku Makovníkovú.

          Krátky životopis:

          Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, dcéra bývalého zriaďovateľa Mgr. Jána Zuberca, je povolaním architektka. Vyštudovala však aj učiteľstvo anglického jazyka a literatúry; má prax 6 rokov vedenia jazykových kurzov angličtiny. Anglický jazyk vyučovala aj v našej Súkromnej základnej škole. Od r. 2021 pôsobí na pozícii manažérky školy pre rozvojové projekty.

          V prípade záujmu ju môžete kontaktovať na adrese zriadovatel@edukey.sk.

        • 2%

        • 7. 3. 2024
        • Vážení rodičia,

          opäť sa na Vás obraciame s prosbou o darovanie 2% (3%) z vašich daní pre naše spoločné OZ EDUKÁČI (IČO 52878376).

          Minulý rok sme sa rozhodli, že časť vyzbieraných peňazí darujeme priamo našim deťom a ich triedam, aby o ich použití rozhodli sami - každej triede po 300€, spolu teda 4 200€. Mnohé triedy už s pomocou triednych učiteliek svoje nápady zrealizovali. V niektorých triedach pribudli sedacie vaky, sedačky, inde tabuľa, edukačné pomôcky či vzdelávací program.

          V exteriérovej učebni, na ktorú sme vlani prispeli sumou 5 000€, bude onedlho prebiehať vyučovanie. 

          Veríme, že aj v ďalších rokoch sa nám spoločne podarí zrealizovať niečo pekné, čo deťom cestu k vzdelaniu spríjemní.

          Postup:

          Vyplňte prosím formulár Vyhlasenie_2023 a doručte ho najneskôr do 30. apríla 2024 na daňový úrad, prípadne ho prineste priamo do školy (v tom prípade najneskôr však do 24. apríla 2024.)

          Názov: OZ EDUKÁČI
          Sídlo: Východná 11441/18B, 036 01 Martin
          Právna forma: občianske združenie
          IČO: 52878376

           

          Vopred ďakujeme!

          Rada rodičov OZ EDUKÁČI

          Viac informácií o OZ EDUKÁČI nájdete na https://edukey.edupage.org/a/rada-rodicov-oz-edukaci

        • Marec v EduKey

        • 3. 3. 2024
        • Keď čítame, všetko sa mení.

          (Neil Gaiman)

          My v EduKey vieme, že deti, ktoré pravidelne čítajú pre radosť, sa takisto učia svet vnímať cez rôznorodé postavy a pohľady. Okrem schopnosti čítať so stále lepším porozumením textu z nich tak rastú omnoho citlivejší a empatickejší ľudia. 

          Aj preto s nimi podnikáme nielen v marci cesty do krajiny čitateľov - v marci však budú naše cesty o čosi intenzívnejšie.

          Opäť vás pozývame na Knižné raňajky, Noc s Andersenom a tiež na Knižnú burzu.

          Teší sa na vás Betka a Zuzka H

        • ...

        • 3. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mimolyžiarsky.

          ...aj deti, ktoré boli v Martine, mali o program postarané. Skúsili k učenie pristúpiť inak - tvorili, skúmali, spolupracovali, učili sa navzájom. Spoločne piekli muffiny a palacinky, navštívili knižnicu a antikvariát, zažili športové dopoludnie i lezeckú stenu. Vytvorili skvelé literárne texty (nájdete ich v Kľúčiku). Nazreli do zákulisia projektu Študuj obchod. Ďakujeme všetkým, že sa nám podarilo spoločne stráviť aktívny týždeň.

        • Skvelé výsledky Komparo 8 a Komparo 9

        • 17. 1. 2024
        • 8. ročník
          MAT - 75,4% (+19,4% v porovnaní s celoslovenským priemerom)
          SJL - 50,7% (+0,1%)
          BIO - 71,8% (+5,6%)
          GEO - 44,5% (-1,2%)
          VŠP - 63,6% (+5,1%)

          Testovania sa zúčastnilo celkom 7 935 žiakov 8. ročníka z 302 škôl.

          9. ročník
          MAT - 72,5% (+ 23,9%)
          SJL - 53,3% (+3,3%)

          Testovania sa zúčastnilo celkom 16 469 žiakov 9. ročníka z 580 škôl.

          Tešíme sa z týchto skvelých výsledkov. No ako hovorí V. Burjan - zistiť, že naše metódy fungujú, je príjemné. Zistiť, že nefungujú, je dôležité. A preto nás čakajú analýzy, aby sme zistili, ako ešte viac posilniť naše silné stránky a ako odstrániť možné prekážky....

          Ďakujeme všetkým, aj žiakom, aj pedagógom, za skvelú prácu.

      • Kontakt

        • Súkromná základná škola, Východná 11441/18B, Martin
        • +421 043 42 21 605, 0907 10 10 23
        • Východná 11441/18B 03601 Martin Slovakia
        • 37900862
        • Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, zriaďovateľka školy/school founder (zriadovatel@edukey.sk, 0948 83 58 87)
        • Mgr. Renáta Špiriaková, riaditeľka školy/headmistress of the school (riaditel@edukey.sk, 0907 10 10 23)
        • Mgr. Helena Ogureková, zástupkyňa školy/Deputy Headmistress (helena.ogurekova@edukey.sk)
        • Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, manažérka/manager of the school (zriadovatel@edukey.sk, 0948 83 58 87)
        • Súkromná základná škola Východná 11441/18B 036 01 Martin IČO: 37900862 DIČ: 20 21 71 41 89 Banka: SLSP a.s. Martin SK87 0900 0000 0003 5159 8702
      • Prihlásenie