• Súťaž ;-)

          • súťaž * súťaž * súťaž * súťaž * súťaž

            V r. 1999 bol vyhlásený medzinárodnou organizáciou UNESCO ako Svetový deň poézie (Poetry Day) . Účelom tohto dňa je propagovanie, čítanie, písanie a publikovanie poézie po celom svete, ako aj poskytnutie uznania národným aj medzinárodným aktivitám v oblasti poézie. V niektorých svetových krajinách sa oslavuje Deň poézie 15. októbra na počesť narodenia Vergília, rímskeho epického básnika za vlády Augusta.

            V našich archívoch sme našli túto úžasnú báseň - interpretuje ju Saška Gábelová (a je pravdepodobne aj jej autorkou):

            https://soundcloud.com/z-bellamos/bellamos

            Vytvorte aj vy báseň k 25. výročiu školy, zašlite do 31. 3. na adresu skola@bellamos.sk a vyhrajte ;-)

          • Sladká matematika

          • Pani učiteľka Majka Debnárová už niekoľko rokov pripravuje pre vás zaujímavé matematické úlohy. Každý, kto nájde správne riešenie, získava sladkú odmenu v podobe čokolády.

            Igor s Evou boli na hubách. Eva našla o 23 húb menej ako Igor. Poprosila preto Igora, aby jej dal toľko húb, aby mala o päť viac ako on. Igor jej vyhovel. Koľko húb dal Igor Eve?

            Odpoveď na príklad aj so svojím menom a triedou pošli na mail debnarova1@zsbellamos.sk do 12. apríla 2021.

          • Vyjadrenie Mgr. J. Zuberca, zriaďovateľa školy, k aktuálnej situácii

          •  

            Vážení rodičia, vážený pedagogický zbor,
            prečítal som si Vaše názory na edupage a veľmi si ich vážim, pretože sú výrazom zodpovednosti za Vaše deti, rodiny. Škola bola doteraz zatvorená aj v dôsledku personálnych problémov. Teraz sa situácia zlepšila a deťom sa môže venovať viac pedagógov. RÚVZ ponechal rozhodnutie na nás a museli sme prijať jedno riešenie.
            Mrzí ma situácia rodičov, ak vzniknú problémy s pandemickou OČR.
            Dúfam, že sa kolegovia budú môcť venovať deťom v zdraví a spoločne s Vami prekonáme túto hroznú dobu.
            Som Vám kedykoľvek k dispozícii na
            zuberec@martin.sk alebo +421905 313 547.

            S úctou Ján Zuberec

          • Vyučovanie od 1. 3.

          • Vážení rodičia,

            v prípade, že RUVZ so sídlom v Martine nerozhodne inak, od 1. 3. bude obnovené prezenčné vyučovanie žiakov 1. stupňa.

            Prezenčné vyučovanie obnovíme za obvyklých podmienok - testovanie zamestnancov, jedného zákonného zástupcu dieťaťa a predloženie čestného vyhlásenia s preukázaním negatívneho testu nie staršieho ako 7 dní (platnosť testu - deň vykonania testu + 7 dní).

            Požadované dokumenty môžete predložiť prostredníctvom Edupage (do nedele 28. 2., do 20:00) alebo osobne v deň nástupu. V prípade potreby Vás bude kontaktovať triedna učiteľka.

            Prevádzka ŠKD je obmedzená do 15:30.
             

             

            Vysvetlenie:
            V školstve sa riadime celonárodným semaforom - čierna farba. V čiernej farbe sa riadime covid semaforom celoštátnej úrovne - nie regionálnej - teda su otvorené školy 1 st. a ostatné podľa rozhodnutia ministra. Ak sa však riaditeľ alebo zriadovateľ rozhodne neotvoriť, je to jeho kompetencia.

          • Vyučovanie od 22. 2. 2021

          • Vážení rodiča,

            RÚVZ so sídlom v Martine vzhľadom k aktuálnej epidemickej situácii v okrese Martin (tzv. čierny okres) neodporúča plošné otváranie predškolských a školských zariadení od 22. 2. 2021.

            Z tohto dôvodu bude vyučovanie na našej škole od 22. 2. 2021 prebiehať nasledovne:

            • žiaci 1. stupňa sa budú vyučovať dištančne - podľa rozvrhu na https://bit.ly/3hCmAMs;
            • žiaci 2. stupňa sa budú vyučovať dištančne.

            Z prevádzkových a personálnych dôvodov nie je možné otvoriť ani ŠKD pri kritickú infraštruktúru.

            Na základe vydaného rozhodnutia riaditeľa školy ide o rozhodnutie príslušného orgánu o prerušení prezenčného vyučovania, a teda rodičia detí do dovŕšenia jedenásteho roku majú nárok na pandemickú OČR.

          • Poďme byť OFFline

          • Máme pred sebou týždeň jarných prázdnin... Poďme byť OFFline, aspoň chvíľu. Venujte sa sami sebe či sebe navzájom. Skúmajte, objavujte, snívajte, lietajte... Tešíme sa na vás opäť od pondelka 22. 2.

            P.S.: V piatok nakuknite na stránku či do schránky, či nie je niečo nové...

          • Aktualizácia informácií v sekcii Pandémia - opatrenia

          • Vzhľadom na zmeny a spustenie COVID-automatu od pondelka 8. 2. 2021 sme aktualizovali sekciu Pandémia - opatrenia:

            • časť COVID-automat (http://bit.ly/3oPScjO) - obsahuje vždy aktuálne informácie o spôsobe a podmienkach vzdelávania oboch stupňov;
            • časť Usmernenie ŠPÚ - aktualizované Metodické usmernenie k obsahu a organizácii chovno-vzdelávacieho procesu v základných školách;
            • časť Dištančné vzdelávanie - pre žiaka.

             

            COVID-automat

             

             

          • Polročné hodnotenia...

          • Pre deti, rodičov i učiteľov je ostatný rok extrémne náročný.
            Rodičia často pracujú z domu, deti sú odkázané na dištančnú výučbu. Je to úplne nová situácia, ktorá na nás na všetkých kladie neprimerané nároky. Ale...
            Dobrú školu robia dobrí učitelia... a keďže v súčasnosti (sa) učíme všetci, ďakujeme všetkým, dobrovoľným i nedobrovoľným učiteľom.

            A poďakovanie, slovami pani učiteľky Martušky, tým najdôležitejším na záver:
            Prvý polrok priniesol nielen dištančné vzdelávanie, ale aj prezenčné vyučovanie. To však bolo s rôznymi obmedzeniami – rúška, rozostupy, neustála hygiena, obmedzenie pohybu. Teda nie celkom štandardné podmienky na školskú prácu. Ďakujeme vám, že ste napriek prekážkam chodili do školy s úsmevom a chuťou dozvedieť sa a zažiť čo najviac...

             

             

            PS: A verme, že sa čoskoro stretneme v škole. Viac budeme vedieť už v utorok 3. 2. 2021. Zatiaľ pokračujeme v dištančnom vzdelávaní.


             

          • Naša Expedícia Civilizáciou pokračuje...


          • Naša Expedícia pokračuje...
            Počas nej sme s piatakmi zistili, prečo lesné byliny kvitnú skoro na jar, aký význam majú v prírode machy, čím sa od seba líšia stromy, ako sa pri zbere húb neotráviť, prečo z prírody miznú lišajníky, koľko nôh má hmyz... a ešte veľa zaujímavých vecí. Pozreli sme sa aj na to, aké veľké sú v skutočnosti lesné vtáky, ktorých siluety vidíme na oblohe. Deti tvorili, rodičia pomáhali, myslím, že sa to všetkým páčilo. Ďakujem, piataci, že „ makáte“ ako draci, už sa na vás teším pri našom bádaní v škole!

            Aj šiestaci pracujú, skoro ako švajčiarske hodinky. Vďaka naším spoločným „civilizačným" debatám si uvedomili, aké je pre nich šťastie, že sa môžu vzdelávať. Na Expedícii zistili, prečo antibiotiká nedokážu zlikvidovať vírusy, ako žijú jednobunkovce, pozreli sa aj na stavbu bunky. A nielen pozreli, ale sa tiež snažili vytvoriť si vlastné modely buniek - z toho, čo doma mali... myslím, že sa podarili!

            Siedmaci sa konečne vrhli na ľudské telo, premerali si svoju kožu (môžete si to skúsiť aj vy...), vymodelovali kosti. S Civilizáciou sa pozreli na to, ako sa rozrastal vďaka priemyselnej revolúcii Manchester (tu to prepojili s dejepisom), či ako vznikala a funguje Európska únia. A tiež ich musím za ich prácu pochváliť, veď sú moji ❤

            A ôsmaci a deviataci? Čuduj sa svete, aj tí pracujú ako o život! Kreslia mapy, čítajú z grafov, tvoria a prezentujú zaujímavé projekty, sú skrátka super!

            Napriek našej skvelej spolupráci, už sa neviem dočkať, kedy s stretneme „ naživo“. Tak teda, krásne Vianoce, a potom už snáď v škole...

            pani učiteľka Viera

            Do galérie Naša Expedícia Civilizáciou pokračuje... boli pridané fotografie.


            Cieľom projektu ExpEdícia skús, skúmaj, spoznaj je pomôcť učiteľom na druhom stupni ZŠ porozumieť princípom rozvoja komplexnej prírodovednej gramotnosti a prispôsobiť tomu svoj prístup k žiakom a charakter vyučovacích hodín. V súlade s výsledkami viacerých medzinárodných výskumov tvoríme koncepciu vzdelávania, ktorá kladie dôraz na aktívne objavovanie žiakmi v kontexte prirodzených medzipredmetových presahov.
            viac na https://www.indicia.sk/aktualne-skolenia/expedicia

          • Vianočne vianočné

          • Nehľadajte dokonalosť; naše vianočné želanie vzniklo v znamení spontánnosti, radosti, spolupráce, spolupatričnosti.

            Nech sú také nielen sviatočné dni. Spontánne, radostné, naplnené pocitom súdržnosti...

            A tak...

            Ďakujeme.

            bellamosáci

             

          • Rytieri pera

          • V piatok 18. 12. prváci zložili rytiersku skúšku - z jazyka slovenského a z rytierskych počtov. Kráľovská rada výsledky schválila...

            ...a tak dal pán kráľ Abecedár všetkým svojim pážatkám povolenie na to, aby mohli pri svojich objavoch používať pero.

            Do galérie Rytieri pera boli pridané fotografie.

          • BellAmosálie v 3.SA

          • Veľký prezentačný deň o neživej prírode v 3.SA - ako sa na projekty pripravovali, ako prezentovali, čo všetko zistili a prežívali, napísali tretiaci sami (pozrite v albume pod foto).
            Pani učiteľka Renátka napísala len jedno: Som na nich pyšná!

          • Živé projekty

          • Opakovanie tematického celku Slovensko v minulosti a dnes sa u štvrtákov uskutočnilo netradičnou formou živých projektov. Každý žiak si vybral jednu postavu z histórie a stotožnil sa s ňou. Predstavil sa svojim spolužiakov tak, akoby práve vystúpil z histórie a rozprával o sebe. A nielen rozprával, ale sa predstavil aj v dobovom obleku. A tak sme v tento deň mohli na chodbách školy stretnúť starých Slovanov, knieža Svätopluka, Konštantína a Metoda, Tatárov aj Turkov, Mateja Korvína, lipu kráľa Mateja,  Máriu Teréziu, Ľudovíta Štúra, ale aj Milana Rastislava Štefánika a Tomáša Garrique Masaryka. Predstavila sa nám aj mapa Slovenska a cestovná kancelária Rýchlik nám ponúkla tipy na výlety v našej turčianskej záhradke.

            A čo na to deti?

            Bolo to pekné a poučné... Cítil som sa, akoby predo mnou boli živé postavy... Hral som mapu, ťažko bolo vžiť sa do neživej veci, ale zvládol som to...Veľa som sa naučil. Mohli by sme sa takto učiť častejšie...Mal som trému, ale prekonal som ju...Bol som Ľudovít Štúr a mal som super pocit. Pomohla mi mama...Bol som Slovan a cítil som sa múdro a staro...Predstavovala som Svätopluka a cítila som sa ako naozajstný panovník. A Štúra som skoro nespoznala, taký bol skvelý...Som šťastná, že som toto mohla zažiť. Ďakujem za takúto hodinu...Bol som M.R. Štefánik a mohol som sa prezliecť za neho...Bolo to super!...Išli sme podľa časovej osi, to je dobre...Veľa som sa dnes naučil a zapamätal som si veľa vecí. Takéto hodiny by sme mohli mať aj častejšie. Ďakujeme.

            Viac foto vo fotogalérii.

            (pani riaditeľka Hanka a štvrtáci)

          • Zážitkové učenie u štvrtákov

          • Hovorí sa, že keď nejde Mohamed k hore, príde hora k Mohamedovi. Tak nejako to bolo aj u nás. Veľmi sme sa tešili na návštevu Centra environmentálnej výchovy v Turčianskej Štiavničke, ale súčasná situácia nám to neumožnila. O to viac sme uvítali ponuku, že Peter Kondek a Martin Hrotek z CEV prídu k nám do školy k našim štvrtákom. A boli naozaj skvelí, oni, my aj zvieratká, ktoré nám priniesli. Dvojhodinový maratón súťaží, informácií, spolupráce a radosti.

            A ako hodnotia akciu deti?

            Naučili sme sa, čo máme robiť, aby sa matka Zem usmievala...

            Urobili sme si vlastnú matku Zem...

            Učili sme sa o prírode, stromoch, o vode a o Zemi...

            Zistili sme, že na Zemi je len 0,03 % pitnej vody. Je to veľmi málo...

            Dozvedeli sme sa, že existuje ostrov z plastov, na ktorý by sa 31-krát zmestilo naše malé Slovensko...

            Držali sme hadiu kožu, videli sme pagekona Ruda, ktorý liezol po stene akvária ako Spiderman, slimáky Bima a Bama, modrého raka z Nového Zélandu, modlivku...

            Veľa sme sa naučili hrou...

            Super bolo bežecké Človeče...

            Prekvapilo ma, že modlivka svojho muža zje...

            Dozvedel som sa, že ryba Nemo je naozaj klaun očkatý...

            Bola to najlepšia hodina na svete. Ďakujeme, že ste prišli.

            (pani riaditeľka Hanka a deti)

            viac foto na https://photos.app.goo.gl/WKiJXvukepNoEvPu8

          • iBobor tento rok aj online

          • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. V školskom roku 2019/2020 sa konala súťaž v 54 krajinách a zapojilo sa do nej 2 977 217 žiakov.

            Cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            Kým deti z I. stupňa sa do iBobra zapoja priamo v škole, deti II. stupňa si vyskúšajú svoju tvorivosť v domácich podmienkach:

            • streda 11. novembra kedykoľvek od 8:00 do 15:00 Benjamíni (6. a 7. ročník ZŠ, prima, sekunda);
            • piatok 13. novembra kedykoľvek od 8:00 do 15:00 Bobríci (4. a 5. ročník ZŠ),
            • pondelok 16. novembra kedykoľvek od 8:00 do 15:00 Kadeti (8. a 9. ročník ZŠ, tercia, kvarta).

            Prístupové údaje boli deťom zaslané do MS Teams. Už sa len pustiť do riešenia.


            Že to nie je šťastné riešenie? My deťom dôverujeme. 
            Lebo: A nezabudni... Podvodmi nič nezískaš (ani úctu, ani rešpekt), no klamstvo a podvádzanie sa Ti neskôr vypomstia... TAK SMELO DO TOHO!
             

          • Dištančné vzdelávanie (3. 11. - 5. 11. 2020)

          • Vážení rodičia,
            na základe výsledkov celoplošného testovania Covid-19, odporúčania RÚVZ a následne z prevádzkových dôvodov si Vám dovoľujeme oznámiť, že aj žiaci 1. stupňa našej školy budú v týždni od 3. 11. do 5. 11. 2020 (tri dni) vzdelávaní dištančnou formou (rozvrh).
            V týchto dňoch bude škola zatvorená. V dňoch 6. 11. a 9.11. sú jesenné prázdniny. Riadne vyučovanie žiakov 1. stupňa sa opäť začne 10. 11. 2020.
            O priebehu a forme dištančného vzdelávania vám informácie poskytnú triedne učiteľky. Obedy boli automaticky odhlásené.
            Ďakujeme za pochopenie.
            Spolu to zvládneme.

             

            S prianím zdravých dní Anna Thomková

          • Výberové konanie

          • Zriaďovateľ Súkromnej základnej školy BELL AMOS,

            Východná 11441/18 B Martin

            v zmysle § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vyhlasujem

            výberové konanie

            na obsadenie funkcie riaditeľa/riaditeľky:

            Súkromnej základnej školy BELL AMOS,

            Východná 11441/18 B Martin

            Požiadavky:

            • kvalifikačné predpoklady pre príslušný druh a typ školy v zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov;
            • prvá atestácia podľa zákona č. 138/2019 Z. z.;
            • najmenej 5 rokov pedagogickej praxe v zmysle § 3 ods. 5 zákona č. 596/2003 Z. z.,
            • bezúhonnosť podľa § 15 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z.;
            • zdravotná spôsobilosť na výkon funkcie podľa § 16 zákona č. 138 /2019 Z. z.;
            • ovládanie štátneho jazyka podľa § 17 ods. 1 a 2 zákona č. 138/2019 Z. z.

            Iné kritériá a požiadavky:

            • znalosť legislatívy zariadenia s právnou subjektivitou, znalosť právnych predpisov z oblasti školstva a riadenia školského zariadenia;
            • znalosť v oblasti pracovnoprávnych a ekonomických vzťahov;
            • znalosť práce s PC (MS OFFICE, INTERNET);
            • samostatnosť, kreativita, vysoké pracovné nasadenie, komunikatívnosť, analytické myslenie, flexibilnosť a zodpovednosť;
            • znalosť anglického jazyka výhodou.

            Zoznam dokladov, ktoré treba pripojiť k prihláške do výberového konania:

            • prihláška do výberového konania s pripojeným písomným súhlasom na spracovanie osobných údajov podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Osobné údaje budú uchovávané po  dobu stanovenú v Registratúrnom poriadku.;
            • overenú kópiu diplomu a vysvedčenia alebo iného dokladu o dosiahnutí požadovaného vzdelania a prvej atestácie (I. kvalifikačnej skúšky alebo ďalšie vzdelávanie pedagogických zamestnancov, ktoré sa podľa doterajších predpisov uznávalo ako náhrada I. kvalifikačnej skúšky alebo II. kvalifikačnej skúšky a ktoré sa ukončí po 1. novembri 2009, sa uznáva ako vykonanie prvej atestácie);
            • profesijný životopis;
            • potvrdenie o dĺžke pedagogickej praxe;
            • návrh koncepcie rozvoja školy podľa § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z.;
            • čestné vyhlásenie uchádzača o bezúhonnosti podľa § 15 ods. 1 zákona č. 138 /2019 Z. z.;
            • čestné vyhlásenie uchádzača o zdravotnej spôsobilosti podľa § 16 zákona č.138 /2019 Z. z.;
            • doklady o prípadnom inom dosiahnutom vzdelaní alebo spôsobilosti.

            UPOZORNENIE

            S ohľadom na pandemickú situáciu je možné predložiť aj neoverenú kópiu diplomu, vysvedčenia alebo iného dokladu a potvrdenie o dĺžke pedagogickej praxe je možné nahradiť platovým výmerom.

             

            Platové podmienky:

            V zmysle zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a nariadenia vlády č. 338/2019 Z. z., ktorým sa mení nariadenie vlády SR č. 388/2018 Z. z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme:

            • zaradenie do platovej triedy 8 – 9, platová tarifa v rozsahu 1 118,00 – 1 251,50 EUR,
            • zvýšenie platovej tarify v závislosti od počtu rokov započítanej praxe v súlade s § 7 ods. 12 zákona č. 553/2003 Z. z.;
            • riadiaci príplatok v zmysle Prílohy č. 6 k zákonu č. 553/2003 Z. z.;
            • možnosť priznania osobného príplatku po skončení skúšobnej doby.

            Prihlášku s dokladmi je potrebné doručiť v obálke označenej „Výberové konanie Súkromná základná škola BELL AMOS, Východná 11441/18 B Martin – NEOTVÁRAŤ“

            najneskôr do 10. 11. 2020 do 12.00 hod. na adresu:

             

            Mgr. Ján Zuberec

            Súkromná základná škola BELL AMOS

            Východná 11441/18 B

            036 01 Martin

             

            V prípade zaslania prihlášky poštou je rozhodujúci dátum doručenia , t. j. najneskôr 6.11. 2020, sa musí nachádzať prihláška do výberového konania s požadovanými dokladmi v mieste doručenia.

             

                                                                                                                   Mgr. Ján Zuberec

                                                                                                                         zriaďovateľ

          • Svetový deň duševného zdravia

          • Každý z nás, učiteľ, žiak, rodič - téma duševného zdravia sa týka nás všetkých. Denne sme všetci vystavení stresu a tento stav ovplyvňuje naše duševné a v konečnom dôsledku aj fyzické zdravie.

            10. október je Svetový deň duševného zdravia. V tento deň ľudia po celom svete spolupracujú, aby zvýšili informovanosť týkajúcu sa práve tohto problému.

            Naše pani učiteľky Darinka (zároveň školská špeciálna pedagogička) a Beátka (školská psychologička) pripravili pre druhostupniarov niekoľko zaujímavých aktivít...

            ...sme tu pre vás.

        • Charitatívny predaj srdiečok aj na našej škole

        • 5. 5. 2024
        • Naša škola sa zapojila do charitatívneho predaja levanduľových srdiečok, ktoré vyrobili mamičky v núdzi. Ich nákupom im pomôžeme aspoň trochu zmeniť ťažkú situáciu.

          Príspevky z predaja výrobkov sú určené pre osamelé matky v hmotnej núdzi, týrané ženy, viacpočetné rodiny, siroty, či vdovy.

          Symbolický príspevok za levanduľové srdiečko je 3€. Levanduľové srdiečko je možné zakúpiť v týždni od 6 5. v kabinete podporného tímu alebo počas v
          ýchovno-preventívnych aktivít na tému vzťahov (rodina, priatelia) B. Slávikovej priamo v triedach.

        • Korčuliarsky výcvik

        • 5. 5. 2024
        • Školský korčuliarsky program v rámci projektu @hockey_slovakia - Centrum športu pri ZŠ v podaní ambasádorov a trénerov @mhamartin1539 za účasti ZŠ Edukey, v dňoch 22. - 26. 4. 2024.
          Ambasádori: Andrej Jurášek, Michal Vážan, Andrej Novotný, Róbert Stančok, Róbert Kalnický.
          Video pripravil ambasádor Michal Vážan.

        • Dejepisno-prírodovedná exkurzia Morava

        • 5. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisno-prírodovedná exkurzia Morava.

          V stredu 24. 4. sa uskutočnila exkurzia pre všetkých inak učenia chtivých druhostupniarov. Spoločne sme navštívili Archeoskanzen Modrá, kde sme sa dozvedeli čo-to o živote našich predkov v časoch Veľkej Moravy. Druhou zastávkou bol areál Živá voda s preskleným podvodným tunelom a praturím chodníkom.
          V neďalekom Zlíne odvážlivci vystúpili na Baťov mrakodrap a obdivovali jeho pojazdnú kanceláriu.

          Zo spätnej väzby od detí vyberáme: Na tejto exkurzii by som nezmenila nič, lebo táto exkurzia bola najlepšia, akú som mohla zažiť. Keďže som bola trikrát v Česku, tak toto bolo to najlepšie.

          alebo
          Zmenil by som počasie, čo sa ale zmeniť nedá, takže bolo všetko ok.

          A my (učitelia) naozaj potvrdzujeme, že všetko bolo ok - najmä vďaka skvelým deťom.

        • Deň narcisov

        • 5. 5. 2024
        • Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa konala i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy vo štvrtok 18. apríla.

          V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, sme mohli vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

          Spoločne sme vyzbierali 817€.

          Ďakujeme.

        • O včelách so včelárom

        • 5. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album O včelách so včelárom.

          O včelách, ich živote a význame pre človeka sa druháci veľa dozvedeli na hodinách prvouky. Oveľa zaujímavejšie to však bolo naživo so živými včelami, ktoré na besedu priniesol pán včelár Pavol Habán. Druháci nielen s nadšením včielky pozorovali, počúvali zaujímavosti z ich života, to, ako ich pán včelár chová, ale boli zvedaví, veľa sa pýtali, zaujímali a veľa sa aj dozvedeli. Odmena za aktivitu, pozornosť a zvedavé otázky bola sladká. Všetci sme si pochutili na medíku, ktorý je produktom včiel, o ktoré sa stará p. Habán. A chutil neskutočne! Ďakujeme!

        • Deň narcisov 2024

        • 16. 4. 2024
        • Aj tento rok sa naša škola zapojí do zbierky Dňa narcisov, jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

          Tento rok sa bude konať už 28-krát, a to 18. APRÍLA 2024.

          Zbierka bude prebiehať počas prvej a druhej hodiny. Ďakujeme, že prispejete.

          https://www.dennarcisov.sk/o-dni-narcisov

        • Deň učiteľov

        • 29. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

          Skvelí učitelia sa vedia vcítiť do detí, rešpektovať ich, a veria, že každé jedno má niečo jedinečné, na čom sa dá stavať. (Ann Liberman) ... všetkým tým, ktorí nás učia, ďakujeme. Všetkým tým, ktorí nás učia, prajeme krásny Deň učiteľov. (na foto výber z malých milých tulipánových prekvapení od detí z ŠKD a pani riaditeľky)

        • Knižný marec 2024

        • 29. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižný marec 2024.

          ...v Martine majú školu zameranú na čítanie a bola to skvelá skúsenosť, hovoriť s deckami, ktoré sa predbiehali, kto dá ďalšiu otázku. Toto o našej škole napísala v roku 2017 spisovateľka Zuzka Štelbaská. Škola, zameraná na čítanie - je skvelé, že aj sedem rokov po jej návšteve môžeme povedať, že stále platí - naša škola číta.
          Dôkazom je Knižný marec 2024.
          Návšteva knižnice v Oponiciach, Knižné raňajky či Noc s Andersenom.

        • Oznámenie o zmene zriaďovateľa

        • 21. 3. 2024
        • Oznamujeme vám, že dňa 12. 3. 2024 nadobudlo platnosť rozhodnutie MŠVVaM SR o zmene zriaďovateľa z Mgr. Jána Zuberca na novú zriaďovateľku Ing. arch.,Ing., Bc. Slávku Makovníkovú.

          Krátky životopis:

          Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, dcéra bývalého zriaďovateľa Mgr. Jána Zuberca, je povolaním architektka. Vyštudovala však aj učiteľstvo anglického jazyka a literatúry; má prax 6 rokov vedenia jazykových kurzov angličtiny. Anglický jazyk vyučovala aj v našej Súkromnej základnej škole. Od r. 2021 pôsobí na pozícii manažérky školy pre rozvojové projekty.

          V prípade záujmu ju môžete kontaktovať na adrese zriadovatel@edukey.sk.

        • 2%

        • 7. 3. 2024
        • Vážení rodičia,

          opäť sa na Vás obraciame s prosbou o darovanie 2% (3%) z vašich daní pre naše spoločné OZ EDUKÁČI (IČO 52878376).

          Minulý rok sme sa rozhodli, že časť vyzbieraných peňazí darujeme priamo našim deťom a ich triedam, aby o ich použití rozhodli sami - každej triede po 300€, spolu teda 4 200€. Mnohé triedy už s pomocou triednych učiteliek svoje nápady zrealizovali. V niektorých triedach pribudli sedacie vaky, sedačky, inde tabuľa, edukačné pomôcky či vzdelávací program.

          V exteriérovej učebni, na ktorú sme vlani prispeli sumou 5 000€, bude onedlho prebiehať vyučovanie. 

          Veríme, že aj v ďalších rokoch sa nám spoločne podarí zrealizovať niečo pekné, čo deťom cestu k vzdelaniu spríjemní.

          Postup:

          Vyplňte prosím formulár Vyhlasenie_2023 a doručte ho najneskôr do 30. apríla 2024 na daňový úrad, prípadne ho prineste priamo do školy (v tom prípade najneskôr však do 24. apríla 2024.)

          Názov: OZ EDUKÁČI
          Sídlo: Východná 11441/18B, 036 01 Martin
          Právna forma: občianske združenie
          IČO: 52878376

           

          Vopred ďakujeme!

          Rada rodičov OZ EDUKÁČI

          Viac informácií o OZ EDUKÁČI nájdete na https://edukey.edupage.org/a/rada-rodicov-oz-edukaci

        • Marec v EduKey

        • 3. 3. 2024
        • Keď čítame, všetko sa mení.

          (Neil Gaiman)

          My v EduKey vieme, že deti, ktoré pravidelne čítajú pre radosť, sa takisto učia svet vnímať cez rôznorodé postavy a pohľady. Okrem schopnosti čítať so stále lepším porozumením textu z nich tak rastú omnoho citlivejší a empatickejší ľudia. 

          Aj preto s nimi podnikáme nielen v marci cesty do krajiny čitateľov - v marci však budú naše cesty o čosi intenzívnejšie.

          Opäť vás pozývame na Knižné raňajky, Noc s Andersenom a tiež na Knižnú burzu.

          Teší sa na vás Betka a Zuzka H

        • ...

        • 3. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mimolyžiarsky.

          ...aj deti, ktoré boli v Martine, mali o program postarané. Skúsili k učenie pristúpiť inak - tvorili, skúmali, spolupracovali, učili sa navzájom. Spoločne piekli muffiny a palacinky, navštívili knižnicu a antikvariát, zažili športové dopoludnie i lezeckú stenu. Vytvorili skvelé literárne texty (nájdete ich v Kľúčiku). Nazreli do zákulisia projektu Študuj obchod. Ďakujeme všetkým, že sa nám podarilo spoločne stráviť aktívny týždeň.

        • Skvelé výsledky Komparo 8 a Komparo 9

        • 17. 1. 2024
        • 8. ročník
          MAT - 75,4% (+19,4% v porovnaní s celoslovenským priemerom)
          SJL - 50,7% (+0,1%)
          BIO - 71,8% (+5,6%)
          GEO - 44,5% (-1,2%)
          VŠP - 63,6% (+5,1%)

          Testovania sa zúčastnilo celkom 7 935 žiakov 8. ročníka z 302 škôl.

          9. ročník
          MAT - 72,5% (+ 23,9%)
          SJL - 53,3% (+3,3%)

          Testovania sa zúčastnilo celkom 16 469 žiakov 9. ročníka z 580 škôl.

          Tešíme sa z týchto skvelých výsledkov. No ako hovorí V. Burjan - zistiť, že naše metódy fungujú, je príjemné. Zistiť, že nefungujú, je dôležité. A preto nás čakajú analýzy, aby sme zistili, ako ešte viac posilniť naše silné stránky a ako odstrániť možné prekážky....

          Ďakujeme všetkým, aj žiakom, aj pedagógom, za skvelú prácu.

      • Kontakt

        • Súkromná základná škola, Východná 11441/18B, Martin
        • +421 043 42 21 605, 0907 10 10 23
        • Východná 11441/18B 03601 Martin Slovakia
        • 37900862
        • Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, zriaďovateľka školy/school founder (zriadovatel@edukey.sk, 0948 83 58 87)
        • Mgr. Renáta Špiriaková, riaditeľka školy/headmistress of the school (riaditel@edukey.sk, 0907 10 10 23)
        • Mgr. Helena Ogureková, zástupkyňa školy/Deputy Headmistress (helena.ogurekova@edukey.sk)
        • Ing. arch., Ing., Bc. Slávka Makovníková, manažérka/manager of the school (zriadovatel@edukey.sk, 0948 83 58 87)
        • Súkromná základná škola Východná 11441/18B 036 01 Martin IČO: 37900862 DIČ: 20 21 71 41 89 Banka: SLSP a.s. Martin SK87 0900 0000 0003 5159 8702
      • Prihlásenie